Toki

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek! Bu tarihe dikkat!

Arsa ve iş yeri almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor...Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 15 Kasım tarihinde sona erecek

81 ilde hayata geçireceği toplam 250 bin konutun kura çekilişlerine geçtiğimiz hafta itibarıyla başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 15 Kasım tarihinde sona erecek.

Verilen detaylara göre söz konusu başvurular 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecekken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruların 15 Kasım tarihine kadar uzatıldığını duyurmuştu.

Başvuruların Ziraat Bankası Şubelerinden kabul edildiği TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek. TOKİ'den arsa ve iş yeri almak isteyenler de arsa başvurusu nereden yapılır? Arsa başvurusu için hangi şartlar aranıyor gibi soruların yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. 

TOKİ ARSA BAŞVURUMU NASIL GERÇEKLEŞTİREBİLİRİM?

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 2022 arsa satışları için başvuru döneminin sona ermesi için geri sayım başladı.

Yeni bir arsa yatırımı yapmak isteyenlerin radarına giren başvurular için bazı şartların da taşınması gerekiyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arsa başvuruları 2022 için gerekli şartlar şu şekilde:

- 18 yaşını doldurmuş olmak
- T.C. vatandaşı olmak,
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce hiç faydalanmamış olmak.
-Aylık gelirin 16 bin Türk Lirası'nın altında olması.
- O belediyenin sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
- Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisindeyse Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olmak ayrıca diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
- Arsalar için başvuru bedeli olarak 500 Türk Lirası yatırılması
-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! O ilçeye tam 725 konutluk yeni proje geliyor! Kaçırmayın!

TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

TOKİ'den İzmirlilere son dakika müjdesi! O ilçeye 209 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!