Toki

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek.TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 7 Kasım tarihinde sona erecekken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla söz konusu son başvuru tarihi 15 Kasım 2022 tarihine kadar uzatılmıştı

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 7 Kasım tarihinde sona erecekken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla söz konusu son başvuru tarihi 15 Kasım 2022 tarihine kadar uzatılmıştı.

Son 5 güne girilen TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları Ziraat Bankası Şubelerinden kabul ediliyor.

Peki pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan TOKİ 2022 arsa başvurusu nasıl yapılacak? TOKİ 2022 arsa başvurusu yapmak için aranan şartlar nedir? İşte TOKİ 2022 arsa ve iş yeri ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ 2022 ARSA BAŞVURULARINI NASIL VE NEREDEN YAPABİLİRİM?

Hayata geçirdiği projelerle dar gelirlilerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 2022 arsa satışları için başvurular 15 Kasım tarihinde sona erecek.

Son 5 güne girilen başvurular kapsamında TOKİ'den taksitle arsa alabilmek için bazı şartlar aranıyor. 

İşte TOKİ arsa başvuruları 2022 için gerekli olan şartlar şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak
- O belediyenin sınırları içinde ikamet ediyor olmak,
- Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birinde bulunuyorsa Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olmak ayrıca diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içindeikamet ediyor olmak
- Arsalar için başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması
-Aylık gelirin 16 bin TL'nin altında olması.
-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce hiç bir şekilde faydalanmamış olmak.
 

TOKİ başvurunun onaylandığını nasıl anlarız?

TOKİ'den Konyalılara son dakika müjdesi! O ilçeye tam 396 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ 28 ildeki 325 iş yerini yüzde 30 peşinat ve 120 ay vade fırsatıyla satıyor! 165 bin TL'den başlayan fiyatlarla...