15 / 05 / 2024

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları için son gün yarın!

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları için son gün yarın!

TOKİ "İlk Evim Arsa" ve TOKİ "İlk İş Yerim" kampanyasının başvuruları yarın sona erecek. TOKİ tarafından satışa çıkarılan arsaların yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ise ilçelerde yer alıyor. 



TOKİ ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURU ŞARTI 2022 NEDİR?

Verilen detaylara göre, arsa ve iş yeri başvurularında Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak öncelikli şartlar arasında bulunuyor.

Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılan ve inşaat yapmaya hazır toplamda 1 milyon arsanın başvurularında, tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde de o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu yer alıyor.

Toplamda 50 bin iş yeri verilecek proje dahilinde ilk etapta 28 şehirde 10 bin iş yeri için başvuracakların da projenin yer aldığı il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmaları gerekli.

İş yeri için başvuru yapanların Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelerden birine sahip olması gerekli.

TOKİ arsa başvurusu yapanların aylık gelir durumu 16 bin Türk Lirası'nın altında olması gerekli.

TOKİ borcu toplu ödenir mi?

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! O ilçeye tam 725 konutluk yeni proje geliyor! Kaçırmayın!


Geri Dön