03 / 05 / 2024

TOKİ Baladaki 135 afet konutunu sahiplerine teslim etti!

TOKİ Baladaki 135 afet konutunu sahiplerine teslim etti!

Ankaranın Bala ilçesinde, 2007 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde, evleri zarar gören depremzedeler için yapılan deprem evlerinin hak sahiplerine 4 yıldır teslim edilemediği iddialarına TOKİden açıklama geldi



Afetzedelerin, konutların yer değişikliği ve sözleşmede olmayan mutfak dolabı gibi taleplerinin konut teslimlerini geciktirdiği belirtilen açıklamada, "Kendi arsası üzerine konut yapılan ve hak sahipleri belli olan konutlardan 135 konut teslim tutanakları düzenlenerek teslim edilmiştir" denildi.

726 Afet konutunun ihalesinin 7 Ağustos 2008 tarihinde yapılıp firmaya da yer tesliminin 10 Eylül 2008 tarihinde yapılarak işe başlanıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Toplamda 2 ilçe, 35 köyde ayrı ayrı bölgelerde iş planlanmıştır. Ancak müstakil konut hak sahipleri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına müracaat ederek, konut yapılacak alanlarda yer değişikliği yapılmasını talep etmişlerdir. Ayrıca Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden gelen hasar tespit ve taleplere esas olarak konut sayısı 737ye çıkmıştır. Bu sebeplerden kaynaklı olarak çalışılamayan süreler için ilgili yükleniciye süre uzatımı verilmiştir. Ayrıca, afetzedelerin sözleşmede, olmayan mutfak dolabı talepleri değerlendirilmesi neticesinde de süre uzatımı hasıl olmuştur."

Değişikliklere esas işin 1 Haziran 2011 tarihinde bitirilerek geçici kabul işlemlerine başlanıldığına vurgu yapılan  TOKİ  açıklamasında, konutların geçici kabulünün de onaylanmak üzere olduğu bildirildi. Açıklamada, "Ayrıca kendi arsası üzerine konut yapılan ve hak sahipleri belli olan konutlardan 135 konut teslim tutanakları düzenlenerek teslim edilmiştir. Kura sonucu teslim edilecek konutların geçici kabul tutanağının onaylanmasına müteakip alınacak iskan belgelerinden sonra teslim işlemleri gerçekleştirilecektir" ifadelerine
 yer verildi.

AA


Geri Dön