Toki

TOKİ Başkanı Levent Sungur: 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul'u sağlam temellerde yükseltiyoruz!

TOKİ Başkanı Levent Sungur, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve ilçe ilçe yapılanları anlattı. İşte o açıklama...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Levent Sungur, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi'nin 25. yılı dolayısıyla deprem riski altındaki İstanbul'da süren kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Sungur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıklı ve uygun konut alanlarının çoğaltılması ile yapı stokunun yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdıklarının altını çizdi. 

 

TOKİ Başkanı Levent Sungur, erinde, hızlı ve gönüllülük esaslı kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Sungur, medeniyetlerin beşiği İstanbul'da örnek teşkil edecek dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini dile getirdi ve şu ifadelerini kullandı:

"Türkiye Yüzyılı'nda İstanbul'umuzu afetlere dirençli duruma getirene kadar dönüşümde kararlıyız. Bunun için de şehrimizin her köşesinde tüm gücümüzle çalışıyoruz. TOKİ eliyle hayata geçirdiğimiz 27 bin 563 konutluk kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul'u sağlam temeller üzerinde inşa etmeyi sürdürüyoruz. Bitirdiğimiz 14 bin 932 dönüşüm konutumuzu vatandaşlarımıza teslim ettik. Her bir evimiz, sıcacık bir yuvaya, güven dolu bir yaşama, mutlu bir geleceğe dönüştü." 

Şehrin, dönüşüm projeleriyle daha da güzelleştiğine vurgu yapan Sungur, "9 bin 370 dönüşüm konutumuzun inşaatı, 3 bin 261'inin ise proje çalışmaları hızla sürüyor. TOKİ olarak Üsküdar'dan Gaziosmanpaşa'ya, Esenler'den Kartal'a birçok ilçemizde Bakanlığımız koordinasyonunda yeni projelere imza atıyoruz" diye konuştu. 

ESENLER'DE 2 BİN 911 KONUTUN TESLİMİ YAPILDI 

TOKİ'nin İstanbul'da sürdürdüğü en büyük kentsel dönüşüm projesinin Esenler'de olduğunun altını çizen Levent Sungur, burada az katlı yatay mimari anlayışı ve akıllı şehir planıyla inşa edilen projeyle yaklaşık 50 bin konutun yapılacağını belirtti. 

Sungur, afet riski altında bulunan alanların dönüşümünde kullanılmak üzere yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik rezerv alanda kurulan yeni yerleşimin inşasının etaplar halinde yapılacağına dikkat çekti ve "Bütün İstanbul için bir yaşam alanı olacak proje çerçevesinde 2 bin 911 konutumuzu hak sahiplerine teslim ettik. Ayrıca Esenler Oruçreis’te yapımını bitirdiğimiz 262 konutu teslim ettik. Şu anda Güney rezerv alanında 2 bin 258 konutun inşaatı hızlı bir şekilde sürüyor" açıklamasında bulundu. 

İSTANBUL'UN MAHALLELERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

TOKİ Başkanı Sungur, Üsküdar'daki dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğine, Çamlıca Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde 3 etapta 1876 konut ve 142 ticari ünite yapıldığını, projenin ilk etabı olan 504 konut ve 47 ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. 

"Vatandaşlarımıza güven veren yapılarımızı İstanbul neredeyse her ilçesinde inşa ettik" diye konuşan Sungur, İstanbul'un diğer ilçelerinde yapılan dönüşüm çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: 

"Gaziosmanpaşa'da 5 bin 265 konut ile 110 ticari üniteyi projelendirdik. Bunlardan 2 bin 165 konutun inşaatını bitirdik. 2 bin 747 konutun inşaatı sürüyor. Bağlarbaşı, Sarıgöl ve Yıldıztabya mahallelerinde vatandaşlarımız depreme dayanaklı yeni konutlarını aldı. Kartal Orhantepe Mahallesi'nde çöken Yeşilyurt Apartmanı ve çevresindeki sağlıksız binaları yeniledik. 105 konutu bitirerek bölgeyi güvenli duruma getirdik. Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarının kayması sonucu yıkılan binanın bulunduğu alanda başlattığımız 688 adet kentsel dönüşüm konutumuzun teslimini yaptık."

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'nde de sağlıksız alanları yenileyip 160 konut yaptıklarını belirten Sungur, "Telsiz Mahallesi'nde ise 281 konutumuzun inşası sürüyor. Güngören'in Gençosman Mahallesi'nde Şişecam Sitesi'nin olduğu alanda örnek teşkil edecek 300 konutluk dönüşüm projesi hayata geçirdik. Bağcılar’da 822, Beyoğlu Sütlüce'de de 398 konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Şu an yine Bağcılar Ece Sitesi’nde 365 konut ile Küçükçekmece Güneş Sitesi'nde de 150 konutun inşaatına start veriyoruz" bilgilerini verdi. 

Ataşehir ve çevresinin marka değerini artıracak İstanbul'un önemli dönüşüm projelerinden "Şerifali Projesi"ni hayata geçirdiklerinin de altını çizen Sungur, üç etapta başlanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 1049 sağlıksız konutun dönüştürüleceğine vurgu yaptı. Sungur, yatay mimari yaklaşımla hayata geçen, mahalle kültürünün yaşatılacağı 1442 konut ve 121 dükkanın yer aldığı 3 etaplık dönüşüm projesinin hızla sürdüğünü dile getirdi. 

Sungur, şunları kaydetti:

"İstanbul'da tüm sosyal ve ekonomik altyapı ihtiyaçlarının karşılandığı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı esas alan komşuluk ilişkilerinin gözetildiği, kent dokusu ile bütünleşen, afetlere dayanıklı, çağdaş yaşama ve çevreye duyarlı sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyoruz.

Bakanlığımızın ve İdaremizin hedefleri doğrultusunda afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu alanlara öncelik vererek kentsel dönüşüm projeleri üretmeye devam edeceğiz."

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Pamukova-Geyve, Gemlik Körfezi, Bandırma ve İzmir'e 6'dan büyük deprem uyarısı!

Gaziantep'te 28 arsa satılıyor! Deprem bölgesinde fiyatları 105.2 milyon TL'ye kadar yükselen imarlı arsalar! 

Sosyal medyadan gayrimenkul ilanı verenler de kıskaçta! Doğrulanmış ilan düzenlemesiyle onlar da denetlenecek!