09 / 05 / 2024

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ sosyal konut başvurularına dair bazı detaylar merak ediliyor. Onlardan biri de TOKİ başvuru iptal işlemi. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ BAŞVURU İPTALİ NASIL YAPILIR 2022?

TOKİ tarafından yapılacak evlerin listesini güncellemesinden sonra başvuru yapanlar farklı yerden ev almak için TOKİ başvurusunu iptal etmek istemektedir. TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli olmaktadır. Sözleşmenin imzalanarak taksitlerin ödenememesi durumunda da evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olunmalıdır.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları feshedilmektedir.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN 2022?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut hak sahipleri belirleme kurası ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu; “608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını almaktayız. Başvuru yapıldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları belirleyeceğiz. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecek ve bu şekilde belli olacaktır. Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında ilan edilecektir. Kura çekimi tarihi ise kısım kısım yapılacak. TOKİ 250 bin sosyal konut kura çekim tarihi Mart 2023 yılında son bulacak.”

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da kura çekilişleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda gerçekleştireceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek. Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi haberi de kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında ilan edilecektir.”

Halkbank TOKİ ödemesi nasıl yapılır? TOKİ Halkbank başvuru ücreti kaç TL? İşte detaylar!

TOKİ kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

Ayçiçek yağı fiyatları artık yüz güldürecek! Fiyatlarda beklenen düşüş! İşte detaylar!


Geri Dön