07 / 05 / 2024

TOKİ başvuruları başladı mı? 2022 TOKİ 81 ilde başlayacak olan sosyal konut başvuruları ne zaman?

TOKİ başvuruları başladı mı? 2022 TOKİ 81 ilde başlayacak olan sosyal konut başvuruları ne zaman?

TOKİ 81 ilde başlayacak olan sosyal konut projeleri gündemden düşmüyor. İşte sosyal konut projelerine dair detaylar!



TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN ALINCAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı sosyal konut projesine dair yaptığı son açıklamada, " 1 milyon 170 bin konut ve işyeri ile 25 bin sosyal eser kazandırdık. Toplu konut idaresinden milletimiz konut almaya hazır olduğunda Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu konutları yapacak ve milletimizin satın almasına sunacağız” diye konuştu.

1 Ağustos tarihinde yapılan Kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmada da ''TOKİ ile 1 milyon 175 bin vatandaşımız ev sahibi oldu. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı elde ettik. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep almış bulunmaktayız. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçireceğimiz bu proje sayesinde vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.'' ifadelerine yer vererek projeye dair hazırlıkların bitmek üzere olduğunu ve önümüzdeki ay düzenlenecek toplantıda ise detayların açıklanacağını duyurmuştu.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Bu çerçevede inşallah eylül ayında TOKİ Başkanlığımızın tüm Türkiye’de, 81 ilde ki bu çerçevede İstanbul’da da cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Evi olmayan tüm kardeşlerimizin evi olana kadar bu projeleri de yapmayı sürdüreceğiz. Aidat öder gibi taksitler ile genç kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Emekli kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize, şehit ve gazi ailelerimize kontenjan ayıracağız. Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini eylül ayı itibar ile başlatacağız ve 81 ilimizde bu projelerimizi yapacağız” dedi.

Elektrik faturanızı yarı yarıya düşürecek formül! Faturası yüksek gelenler bunu yapsın!

Emekliye rekor promosyon ödemesi yapılacak! Bankalar çıtayı yükselttikçe yükseltti! İşte detaylar!

Ziraat Bankasından yeni haber! Başvuru yapar yapmaz hediye ediliyor!


Geri Dön