21 / 05 / 2024

TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?

TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?

TOKİ başvurularına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “TOKİ başvurumun kabul edildiğini nasıl anlarım?” sorusudur. İşte detaylar!



TOKİ BAŞVUMUN KABUL EDİLDİĞİNİ NASIL ANLARIM?

TOKİ başvurusu bilindiği gibi e-devlet sistemi üzerinden emekli, engelli genç ve diğer kategori kısmından birini seçerek başvuru yapılmaktadır. E-devlet üzerinden yaptığınız TOKİ başvurusu sonrası "Başvuru listesi" sayfasından başvuru durumunuzu takip edip öğrenebilirsiniz.

TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut evlerine dair sorular merakla sorulmaya devam ediliyor. TOKİ’nin duyurusuna göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinatla 240 ay vade olanağı ile satılacak.

BORCU BİTMEMİŞ TOKİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Borcu bitmeden konutlar bir başkasına devredilmez, satılmaz. Kira konusu da sıklıkla araştırılıyor. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değildir. Ama TOKİ sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmuyor.

TOKİ İLK PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ konut başvurusu yapan kişiler, ilk peşinat hakkında bilgi almak istiyor. TOKİ Sosyal konutlar için bir haneden tek bir kişinin başvuruda bulunması gerektiği belirtildi. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen herkes için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri yer alıyor.

TOKİ’DE SABİT ÖDEME VAR MI?

TOKİ’de sabit ödeme var mı vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile TOKİ evleri satılacaktır.

Hak sahiplerinin konutlarına ait borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yani yılda iki kez olacak şekilde bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda bir artırıma gidilecektir. TOKİ taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibari ile başlayacaktır.

DSİ’den yeni personel alımı! İlkokul mezunlarının beklediği fırsat geldi! İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

Elektrik yardım parası nereye yatacak? Elektrik yardım parası ne zaman yatacak?


Geri Dön