08 / 05 / 2024

TOKİ bir yılda 569 bin konut inşa edecek! 2028’e kadar bu sayı 2 milyonu aşacak! 

TOKİ bir yılda 569 bin konut inşa edecek! 2028’e kadar bu sayı 2 milyonu aşacak! 

TOKİ, yakın gelecekteki üç önemli proje için çalışmalarını sürdürüyor. 2001'den bu yana 1.2 milyon kişiyi konut sahibi yapan TOKİ, bir yılda 569 bin konut inşa edecek. 



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra İstanbul'da da büyük dönüşüm için düğmeye basıldı. Megakent İstanbul'da yaklaşık 1.5 milyon riskli konut bulunuyor. 

Bu konutların 1 milyonu tespit edilen rezerv bölgelerde, 500 bini ise yerinde olacak şekilde dönüşüm çalışmalarına start verildi. İstanbul'da başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyası için başvurular başladı ve bu ayın sonuna kadar başvuru süreci devam edecek. Şu ana kadar kampanya için yapılan başvuru sayısı 700 bini geçti. 

TOKİ bir yılda 569 bin konut inşa edecek! 2028’e kadar bu sayı 2 milyonu aşacak! 

Yapılan çalışmalar kapsamında Deprem bölgesi ve ‘İlk Evim’ kampanyası ile 569 bin konutun 1 sene içinde tamamlanması planlanıyor. 

Ayrıca, şu anda İstanbul'da başlatılan ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ilerleyen zamanlarda 81 ile yayılması hedefleniyor. Bu çalışmalar doğrultusunda 2028 yılına kadar TOKİ tarafından teslim edilecek konut sayısının 2 milyon adedi geçmesi öngörülüyor. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2001 yılından bu yana 1,2 milyona yakın konutu hak sahibine teslim etti. Her konutta ortalama 4 kişinin yaşadığı göz önüne alınırsa, Türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon kişi, TOKİ tarafından yapılan konutlarda yaşıyor. 

TOKİ arsalarını kaçırdım diye sakın üzülmeyin! Milli Emlak 70 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak!

Apple'dan ağızları açık bırakan dev zam! En pahalı iPhone rekoru kırıldı! Fiyatlar peş peşe açıklandı!

KPSS'siz personel alımı başladı! O belediye tam 105 personel alacak! Başvurular yarın son! Hemen başvurun!

Motorine bu gece tam bu kadar zam gelecek! Araç sahiplerine kötü haber! Resmen açıklandı! 


Geri Dön