15 / 05 / 2024

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!



TOKİ EV ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2022?

TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi kura çekimlerinin 31 Ekim tarihi itibarı başvurular bitecek ve başvurular biter bitmez de ilk hafta gerçekleşeceğini belirtti. Bulut, kura çekimi sonrasında başvuru bedellerinin de geri verileceğini söyledi. Bu bilgilere göre TOKİ sosyal konut kura çekimi Kasım ayının ilk haftasında yapılacak.

TOKİ 3+1 PELŞİNAT NE KADAR 2022?

TOKİ sosyal konutlarından 3+1 evlerin peşinatının ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Sosyal konut 3+1 konutlar, 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınıyor.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ orta gelir grubuna dair yapılan çalışmalarının şekillendiğini açıkladı.

Bakan Kurum sözü edilen projede, “100 bin konut olduğunu ve 81 ilde orta ve orta üstü gelir grubunun olacak” dedi. Bu sözlere ek olarak da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuru, “Finansman konusunda çalışmaların netleşmediğini düşük peşinat, uzun vade olacağını, bankalar ile birlikte hareket edilecek ve görüşmeler de devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber çalışılıyor, bu kampanyanın mevcut konut üretimini de destekleniyor” diye konuştu.

Bakan Kurum konuşmasında; “Gündeminde yer alan ve üretimi devam eden bütün konut şirketlerinin de kampanya içerisinde olacak.  Bankalarla da finansman konusunda görüştük. Onların da kampanyaya destek vermesini bekliyoruz” dedi. Bakan Kurum, "İnşası süren tüm firmalar bu sürecin içerisinde yer alacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15 ile 20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerimizde 100 bin konutu kapsayan bir kampanyayı başlatmayı düşünüyoruz. Bu vesile ile yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz, Düşük peşinat uzun vade olacak. Bankalar ile beraber çalışmalıyız. Projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve maliye bakanlığı ile de birlikte bu çalışmayı yürüteceğiz" diye konuştu.

Aile Destek Programı ne zaman yatıyor?

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?


Geri Dön