10 / 05 / 2024

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!



TOKİ EV ÇIKMADI PARAMI NASIL ALABİLİRİM?

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim sorusu şu aralar sıkça sorulmaktadır. Bu konuda TOKİ'den gelen açıklamada şu şekildedir; “TOKİ sosyal konut kurasında, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.”

BORCU BİTMEMİŞ TOKİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Borcu bitmeden konutlar bir başkasına devredilmez, satılmaz. Kira konusuna gelirsek de, kiraya vermesinde bir engel söz konusu değildir. Ancak sosyal konut projelerinde devir hakkı bulunmamaktadır.

TOKİ İLK PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ konut projesine başvuru yapanlar, ilk peşinata dair bilgi edinmek istiyor. TOKİ Sosyal konutlar için bir haneden tek bir kişinin başvurusu alınacak. TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlamaktaydı. En düşük taksit 1442 lira olarak belirtilmişti. Ev sahibi olmak isteyen herkes için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor.

TOKİ EV ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2022?

TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi kura çekimlerinin 31 Ekim tarihi itibarı ile yani başvurular biter bitmez de ilk hafta gerçekleşeceğini açıkladı. Başkan Bulut, TOKİ sosyal konut kura çekimi sonrasında başvuru bedellerinin de iade edileceğini yineledi. Bu bilgilere göre TOKİ sosyal konut kura çekimi Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

TOKİ 3+1 PELŞİNAT NE KADAR 2022?

TOKİ sosyal konutlarından 3+1 evlerin peşinatının ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Sosyal konut 3+1 konutlar, 850 bin lira olan 3+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 85 bin 120 lira peşinat alınıyor.

Bankalar promosyon kampanyalarını güncelledi! Kasım ayı emekli promosyonu 2022 ne kadar?

Sağlık Bakanlığı promosyon 2022 ne zaman yatacak? İşte Sağlık Bakanlığı promosyonuna dair detaylar!

Polis promosyonları yattı mı? Polis promosyonları ertelendi mi?


Geri Dön