17 / 05 / 2024

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.



TOKİ EV KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2022 TOKİ kura çekimine dair detaylar belli oldu. Kura çekimi tarihi ise bölüm bölüm yapılacak. Kura çekim tarihi de Mart 2023'te son bulacağı belirtildi.

TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanacak.

Sosyal konut projesine başvuru yapan milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en detaylı sosyal konut projesinin temel atma süreci başlıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvurulardan hemen sonra başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim 2022'de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ’ye başvuru yapan kişiler, sonuçların nasıl öğrenildiğini merak ediyor. İşte izlenecek adımlar;

  • İlk önce TOKİ’nin internet sitesinde yer alan Türkiye Geneli Satışlar bölümünü açıyoruz.
  • Daha sonra klavyeden “CTRL+F” kısa yol fonksiyonunu kullanarak başvurduğunuz projenin adını ilgili alana yazılması gerekiyor.
  • Türkiye Geneli Satışlar bölümünde yer alan tabloda konut sayısından sözleşme tarihlerine kadar bir çok detaya ulaşabilirsiniz.
  • Bu bilgilere ek olarak da burada aradığınız projenin Detay linkine tıklayarak kura sonuçlarına dair yapılan son açıklamaları da görebilirsiniz.
  • Bunu bir örnekle pekiştirelim. Diyelim ki  Ankara  Sincan Saraycık projesine başvurdunuz. CTRL+F kısa yol fonksiyonunu kullanarak ilgili arama kısmına yazdığınızda karşınıza hemen bir tablo çıkacak ve tabloda yer alan bir görüntü, projenize ulaştıktan sonra en sağda yer alan “Detay” bölümüne tıkladığınızda kura sonuçlarını öğrenmiş olursunuz.

GELİRİ OLMAYAN TOKİ’YE BAŞVURABİLİR Mİ?

TOKİ başvurularına dair bazı detaylar merak edilip araştırılıyor. Onlardan biri de “Geliri olmayan TOKİ’ye başvurabilir mi? konusu gelmektedir. 18-30 yaş arasında ailesi ile yaşayan gençlerin tamamı TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilir. Bu başvuru için ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri sayılmayacaktır.

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Yeni emekli maaşımı nasıl öğrenebilirim?


Geri Dön