30 / 07 / 2024

TOKİ evleri sapasağlam! TOKİ inşaatlarındaki sır perdesi ortaya çıktı! İşte detaylar!

TOKİ evleri sapasağlam! TOKİ inşaatlarındaki sır perdesi ortaya çıktı! İşte detaylar!

Kahramanmaraş depremi ile beraber 10 ilde ağır hasar aldı. Ancak TOKİ binaları olduğu gibi duruyor. Peki neden? İşte detaylar!


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


TOKİ’NİN SIRRI NE?

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 şehirde de etkisini gösteren depremde 133 bin 759 adet konutun hasar görmemesinin açıklandıktan hemen sonra, herkesin aklındaki soru, "Neden TOKİ evleri yıkılmıyor, TOKİ evlerinin sırrı ne?" oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri altındaki alanlardaki konutların depremlerden zarar görmemiş olduğunu belirtti. Bu şekilde, herkesin merak ettiği soru, "Neden TOKİ evleri yıkılmıyor?" yanıtlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli bir depremin yaşandığı 10 şehirde inşa ettiği 133 bin 759 konutun depremin etkisinde yapısal hasar görmediğini duyuruldu. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar, "TOKİ evleri neden yıkılmıyor?" sorusunun cevabını aramaya koyuldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, sosyal konutlar inşa etmekle birlikte, kentsel dönüşüm projeleriyle de güvenli konutların yapımı sürüyor. Resmi verilere göre, 2002 yılından bu yana tam 1 milyon 180 bin konut üretildi ve bu şehirler arasında Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman,  Adana  ve Kilis bulunuyor. Bu evlerin hiçbirinde yapısal hasar oluşmamış ve yıkım meydana gelmemiştir.

TOKİ EVLERİ NASIL İNŞA EDİLİYOR? TOKİ EVLERİNİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, öncelikle zeminin inşaat başlamadan hemen önce analiz edilmesini sağlar ve zemin etüt raporu çıkarılmaktadır. Elde edilen verilere göre, Deprem Yönetmeliği ve diğer ilgili kanunlar doğrultusunda projelendirme işlemleri yapılmaktadır. İmalatlar da bu projelerin gerektirdiği tekniklere uygun şekilde yapılmaktadır.

TOKİ EVLERİ NEDEN YIKILMAZ?

TOKİ, depremlere karşı konutlarında "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi çözümleri kullanır. Bu çözümler ile binadaki sarsıntılar ve hasarlar minimuma indirilir ve böylelikle yapısal hasarlar meydana gelmemektedir.

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Benzine ve motorine indirim geldi mi? İşte 14 Şubat Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Geri Dön