02 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!



TOKİ İLK EVİM ARSA BAŞVURU DETAYLARI!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi ile 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşımıza sunacağız. Bu projeye müşterek parsellerin içine eklemeyi düşünüyoruz. Arsa tapuları Aralık ayından itibaren alınabilecek. Arsaların tapularının tamamının dağıtımı 2 yıl içinde bitecek" şeklinde konuştu.

TOKİ İlk Evim Arsa başvurularında e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Ancak yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular alınıyor. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar bugün ve yarın, "2" olanlar 12 Ekim'de, "4" olanlar 13 Ekim'de, 6 olanlar 14 Ekim'de, 8 olanlar ise 15 Ekim tarihinde başvuru yapabilecek. TOKİ İlk Evim Arsa projesine vatandaşlar 16 Ekim tarihinden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın başvuruda bulunabilirler.

TOKİ İLK EVİM ARSA KAÇ METREKARE?

'Kura ile vatandaşımıza verilecek arsalarımız iki gruptan oluşuyor. İlk grupta 350 ila 500 metrekarelik alanlardan oluşan en fazla brüt 150 metrekare konut yapmaya müsait müstakil parsel şeklindeki arsalar, ikinci grupta müşterek parseller bulunuyor.

TOKİ İLK EVİM ARSA PROJESİ NEDİR?

TOKİ İlk Evim Arsa projesini kısaca şöyle anlatabiliriz; İlk defa vatandaşlara altyapıları ve imarı hazırlanmış, ev yapmaya hazır arsa seçeneği ile düşük gelir grubuna uygun vatandaşlarımıza şehirlerin çeperlerinde kendi evlerini yapma olanağı veriliyor. Bu arsalar da, piyasa fiyatlarının çok altında bir bedelle ve faizsiz bir şekilde vatandaşlara sunulacak.

Benzin ve motorin fiyatlarında sürpriz gelişme! İşte 12 Ekim Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 12 Ekim Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Tapu devri noterden oluyor mu?


Geri Dön