13 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Rize kuraları çekildi! İşte sorgulama ekranı...

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Rize kuraları çekildi! İşte sorgulama ekranı...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize'de "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında inşa edilecek olan konutların kura çekilişini gerçekleştirdi.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kent merkezinde şehit yakınları ve gaziler için inşa edilecek olan konutların ilk kurası, Rize Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman tarafından çekildi. Daha sonra kura çekimiyle belirlenen hak sahiplerinin isimleri okundu ve dijital ekrana da yansıtıldı.

Söz konusu proje kapsamında 28 bin 274 başvurunun geldiği Rize'de, il merkezinde 673, Güneysu'da ve Kendirli beldesinde 77 olmak üzere 1100 konut yapılacak.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Rize kuraları çekildi! İşte sorgulama ekranı...

Konutlar yöresel mimariye uygun olarak inşa edilecek

Verilen bilgiye göre, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ali Serkan Savaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde sosyal konut hamlesinin bir ayağının da Rize'de gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Aktarılan detaylara göre, Rize'de toplamda 1100 konutun inşa edileceğini dile getiren Serkan Savaş, Rize'de kuraların çekilmesinden sonra 1100 konutun en kısa sürece inşa edileceğini söyledi. Serkan Savaş açıklamasında yöresel mimariye uygun, mahalle kültürünü yaşatan ve aynı zamanda komşuluk ilişkilerini geliştirecek olan konutların en kısa sürede yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını da kaydetti.

Savaş açıklamasında Rize'de 3 noktada konutların yapımının gerçekleşeceğini de belirtti.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Rize kuraları çekildi! İşte sorgulama ekranı...

"Devletimizden Allah razı olsun"

Gerçekleştirilen kura çekiminde konut sahibi olmaya hak kazanan Yusuf Karali ise mutluluk yaşadı. Yusuf Karali, konuyla ilgili olarak  yaptığı açıklamada, hayatında ilk kez böyle bir kuraya katıldığını ve adının çıkmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, ilk defa çıktığı için kendini şanslı hissettiğini söyledi. Karali, eşiyle birlikte iki kişi olduklarını kaydederek, kızının evli olduğunu ve oğlum İstanbul'da çalıştığını söyledi. Bugüne kadar bir evleri olmadığını söyleyen Karali,. "Bugüne kadar çocuklarımızı okuttuk ve kendimize baktık. Bugün böyle bir şey nasip oldu. Devletimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

TOKİ SORGULAMA EKRANI İÇİN: http://www.turkiye.gov.tr/toki-kura-sonucu-sorgulama

TOKİ 20-25 Aralık il il kura takvimini duyurdu! Çekilişler peş peşe hemen yapılacak! İşte yeni gün gün çekiliş takvimi

Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri açıklandı mı? 1250 TL ödemeleri peş peşe yapılacak!

TOKİ Burdur projesinde beklenen tarih geldi! Burdurlular bu tarihe dikkat!


Geri Dön