29 / 04 / 2024

TOKİ İlk İşyerim projesi başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler başvuru yapabilecek?

TOKİ İlk İşyerim projesi başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler başvuru yapabilecek?

Herkesin merakla beklediği TOKİ Sosyal Konut Projesi bugün açıklandı. İlk Evim ve İlk İşyerim projesi kapsamında 50 bin iş yeri yapılacağı açıklandı. Herkes merakla bu kampanyadan kimlerin yararlanacağını ve başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte İlk İşyerim Projesi detayları…



Cumhurbaşkanı Erdoğan, detaylarını açıkladığı ve adını "İlk Evim, ilk İş Yerim" olarak açıkladıkları duyurduğu kampanya için "Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından, dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

İlk Evim ve İlk İşyerim başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayı sonuna kadar sürecek. Projenin ilk temeli yılbaşında atılacak.

Halihazırda TOKİ’nin 12 ilde 3 bin 930'u tamamlanmış, toplamda 10 bini aşan sanayi tipi işyeri projesi bulunuyor. Kampanyanın ilk etabı kapsamında ise, 10 bin yeni iş yerinin daha, küçük ve orta ölçekli sanayicilerin hizmetine sunulacak.

Onlarca farklı sektöre yayılan tamir ve imalat kollarında yoğunlaşan İlk İşyerim projesi küçük işletmelere hitap eden sanayi tipi işyerleri, 100 bine yakın ek istihdam sağlayacağı öngörülüyor.

TOKİ Sosyal Konut kampanyasının İlk Evim ve İlk İşyerim etabının tamamı olan 500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin işyeri bittiğinde, 3 milyon 750 bin insan daha güvenli yaşam alanlarına kavuşturulmuş olacak.

TOKİ İlk İşyerim projesi başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler başvuru yapabilecek?

İlk işyerim kapsamındaki işyerleri, 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vadeyle sunulacak.

TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicimize iş yeri imkanı sunuyor. Bu proje sayesinde hem vatandaşımızın iş yeri sahibi olmasını sağlarken, hem de istihdama katkıda bulunacak. Tamirat işiyle uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanlarını kapsayacak. Ankara’da 1000 adet, Adana’da 500 adet, İzmir’de 700 adet olmak üzere toplam 28 ilimizde 10 bin sanayi sitesi kurulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyası (ucuz konut) olan İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunacağız.


    Geri Dön