28 / 04 / 2024

TOKİ İrfaniye projesinde 280 konutun 246'ya düşürüldüğü iddiası TBMM'de!

TOKİ İrfaniye projesinde 280 konutun 246'ya düşürüldüğü iddiası TBMM'de!

2019 yılı TOKİ İrfaniye Konut Projesi kapsamında yapılacağı belirtilen 280 konutun 246'ya düşürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2019 yılı  TOKİ  İrfaniye Konut Projesi kapsamında yapılacağı belirtilen 280 konutun 246'ya düşürüldüğü iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Tanrıkulu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Tanrıkulu, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Tanrıkulu, şu açıklamalarda bulundu: ''2019 yılında TOKİ İrfaniye 280 Konut Projesi kapsamında TOKİ'nin 2019 Aralık Ayında yaptığı ihale esnasında başkanlık tarafından hiçbir bilgilendirme yapılmaksızın konut sayısının 246'ya düşürüldüğü iddiaları mevcuttur. Proje kapsamında hak sahibi olan vatandaşlarımızın sayısında da değişikliğe gidildiği ve bunun neticesinde 202 adet 2+1 daire, 44 adet 3+1 daire toplamda 246 daire yapılacağı ve katılımcının yedek olarak belirlenip haklarının elinden alınacağı da yine iddiaları arasındadır''

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1. 2019 yılında TOKİ İrfaniye 280 Konut Projesi kapsamında TOKİ'nin 2019 Aralık Ayında  yaptığı ihale esnasında başkanlık tarafından hiçbir bilgilendirme yapılmaksızın konut sayısının 246'ya düşürüldüğü iddiaları doğru mudur?

2. Daha fazla dükkan elde edebilmek amacıyla projede keyfi bir imar değişikliğine gidildiği  iddiaları doğru mudur?

3. TOKİ İrfaniye 280 Konut Projesi kapsamında hak sahibi belirleme kurası hangi tarihte yapılmıştır?

4. TOKİ irfaniye 280 Konut Projesi kapsamında imar değişikliği hangi tarihte yapılmıştır?

5. İmar değişikliği kararının ardından hak sahiplerine bildirimde bulunulmuş mudur?

6. Hak Sahibi Belirleme Kurasına katılan ve kazanan toplam kaç vatandaşımız mağdur edilmiştir?

7. Hak Sahibi Belirleme Kurasına katılan ve kazanan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi hususunda Bakanlığınızca başlatılmış bir çalışma bulunmakta mıdır? 

8. 11 Kasım 2020 tarihi itibariyle İrfaniye bölgesinde halihazırda bulunan TOKİ Projeleri  nelerdir?

9. Mağdur edilen vatandaşlarımızın hakları saklı kalmak kaydı ile İrfaniye'de yapılan 3+1 dairelerin fiyat miktarında herhangi başka bir konut alımında kullanmak üzere 20 yıl eşit taksit ile faizsiz konut kredisi kullandırılması hususunda başlatılmış bir çalışma bulunmakta midir? 


Geri Dön