28 / 04 / 2024

Toki Isparta Konutları'na 8 bin müracaat!

Toki Isparta Konutları'na 8 bin müracaat!

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, seçim çalışmaları kapsamında dün Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve üyelerini ziyaret etti.



AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, seçim çalışmaları kapsamında dün Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve üyelerini ziyaret etti. Bilgiç, ziyaretinde emeklilerin önemli olan sorunlarının 1 Kasım’dan sonra AK Parti iktidarıyla çözüme kavuşturulacağını dile getirerek, özellikle  TOKİ  konusunda önemli açıklamalarda bulundu


8 BİN MÜRACAAT VAR

Ziyarette ilk olarak Başkan Ersal, Milletvekili Bilgiç’e öncelikli sorunlarını aktardı. Ersal, “Geçen hafta genel kurulumuzu Sayın Başbakan katıldı. Sayın Genel Başkanımız sorunlarımızı tek tek dile getirdiğinde Sayın Başbakanımız bu sorunları çözeceğini dile getirdi. Promosyon meselesi, çalışan emeklilerimizden kesilen katkı paylarının kaldırılacağı, ilaç, katkı paylarının kaldırılacağını, İntibak Yasası konusunda söz verdiler. Ama en büyük problemimiz TOKİ. Bu projenin mimarı da sizsiniz. 7 Haziran seçimlerinde bize söz vermiştiniz. Biz sizden bu TOKİ için pilot bölgenin Isparta olmasını talep ediyoruz. 8 bine yakın müracaat var. Halen müracaatlar devam ediyor. Bunu durduramıyoruz. Bize kongrenizde 2000, 2500 emekliyi ev sahibi yapacağız diye beyanınız var. Bu kontenjanın artırılmasını istiyoruz. Dünyada mekân ahrette iman sözü var. Bu düsturla yola çıktık. İnşallah bunu hep birlikte başarırız” dedi.


GEÇ KALINMIŞTIR, AMA HAKKINIZI HELAL EDİN

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de emeklilerin çok önemli ve ciddi sıkıntıları olduğunu bildiklerini söyledi. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağkur emeklilerinin şartlarının önümüzdeki süreçte daha da iyileştirilmesi gerektiği son derece açık. Emekli olduktan sonra işyeri açanlardan yapılan yüzde 15 kesinti önümüzdeki süreçte kaldırılacaktır. Geç kalınmıştır, ama hakkınızı helal edin, bürokrasi bu noktada ikna edilmiştir ve Sayın Başbakanımız tarafından açıklanmıştır.



GEREKEN TÜM TALEPLERE CEVAP VEREMİYORUZ

Türkiye’de bir başka acı gerçek var. Geçmişin süper emeklikleri, çifte emeklilikleri, erken yaşta emeklilikleri, 35 yaşındaki vatandaşlarımızın emekli edilmesi bilhassa 1990’lı yıllarda Türkiye’deki

sosyal güvenlik sistemini tamamen çökertmiştir. İş o hale geldi ki bugün Türkiye’de bir kişi çalışıyor 3 emekliye bakıyor hale geldi. İngiltere’de 2 çalışan bir emekliye bakıyor görüntüsü içerisinde. İngiltere bugün emeklilik yaşını 70’e çıkartacak düzenlemelerle ilgili çalışmalara başlamış durumda. Çünkü geleceğini iyi görmediği için tedbir alma çabası içerisinde. Bu yüzden böyle bir sıkıntı içerisinde belki olması gereken tüm taleplere cevap veremiyoruz. Örneğin yaş bekleyen emekli kardeşlerimizin beklentilerine bugün cevap verilemiyor ama inşallah içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik kriz 1 Kasım’dan sonra ortadan kaldırdıktan sonra onların beklentileri de cevap bulacak. İntibak’la ilgili sorun var. Hükümet kurulduktan sonra komisyonlar oluşacak. Orada görüşülecek.”


PROBLEM BELEDİYEDEN KAYNAKLANIYOR

Öte yandan TOKİ ile ilgili daha önce emeklilere söz verdiklerini hatırlatan Bilgiç, 8 bin müracaat yapıldığını, bu sayının da Isparta’da konut sorunu olduğunu, dar gelirli vatandaşların nasıl konuta ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini belirtti. Bu konuda Isparta Belediyesi’ne yüklenen Bilgiç, “Bunun temel problemi maalesef Isparta’nın mastır imar planını, ana imar planını yapmayan, bunu geciktiren Isparta Belediyesi’dir. Bugün aynı metrekaredeki bir konutu Antalya’da 110-120 bin liraya alabilecekken bugün Isparta’da 250-300 bin liraya alamıyorsunuz. Isparta’da müthiş bir arsa rantı var. Bunun da neden olduğu belli.


BAKANLIKTAN ÇÖZERİZ

Geçen gün TOKİ’yle ilgili bize başvuru olmadı demiş. Siz hiçbir şekilde TOKİ’ye yer olmadığını değişik beyanatlarınızda ifade etmişsiniz. Şehrin yeni bir imar planını yapmamak için ayak diretiyorsunuz. Biz sizinle uğraşamayız. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan buradaki arsa üretimini de yaparız, imar planını da yaparız, emeklilerimizin 8 binini de TOKİ’deki konutlarına kavuştururuz. TOKİ’yle konuştuk, valiliğimizde devreye girdi. TOKİ tam gaz çalışıyor. Bu ne 7 Haziran ne de 1 Kasım seçimleriyle bağlantılıdır. Allah’ın izniyle burada TOKİ konutlarını yapacağız.


DAR GELİRLİ ESNAFA DA 2 BİN KONUT YAPACAĞIZ

Çok uzun zaman önce Esnaf Odalarımızla, Mehmet Aybatılı başkanımızla bu konuda kavilleştik. Biz 2 bin konutta dar gelirli esnaf ve sanatkârlarımız için yapalım dedik. Isparta’da aslında 2 ana TOKİ projesini götürüyoruz. Normalde bu işlere belediyeler liderlik eder ama Isparta’da liderlik edecek belediye olmadığı için bizler götürüyoruz” şeklinde konuştu.



Isparta Postası


Geri Dön