29 / 04 / 2024

TOKİ: İstanbul, Paris'ten daha cazip

TOKİ: İstanbul, Paris'ten daha cazip

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme Fuarı'nda(MIPIM) stant açtı



Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme Fuarı'nda (MIPIM) stant açan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, depremle ilgili bir soru üzerine; Türkiye'de kırsal kesim konutlarıyla ilgili önemli projeler başlatmak gerektiğini söyledi ve "Elazığ'da en az bin konutluk bir proje başlatacağız ama artık köylerin birleştirilmesi ve altyapının geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

Depremle ilgili esas dönüşüm çalışmasının İstanbul'da yapılması gerektiğini de belirten Bayraktar, "İstanbul'u elden geçirmenin tam zamanı. Bu konuda hiç zaman kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

İstabul Paris'ten cazip
"İstanbul'da Paris'ten bin kat fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek" diye çağrıda bulunan  TOKİ  Başkanı; fuarda İstanbul, İzmir, Bursa ve  Ankara  Büyükşehir Belediyelerinin de tanıtılacağını bu şehirlerin her birinde sağlık, eğitim, kültür, turizm gibi belli alanların ön plana çıkarılacağını anlattı. TOKİ'nin fuarda da tanıttığı ve yatırımcı beklediği araziler arasında Ankara-Ballıkuyumcu, Kuzey Ankara Projesi, İstanbul Halkalı, Kayabaşı, Ataköy arazileri ile yakında ihaleye çıkacak olan Ali Sami Yen Stadyumu alanı da bulunuyor.

Bu arada, TOKİ, Seyrantepe Stadı Projesi çerçevesinde yapılacak futbol sahasının üstünü kapatan açılır kapanır çatı ve mekanizmasının imalatını yaptıracak. Yapılan açıklamada, "Stadyumun üstünü kapatan açılır kapanır çatı ve mekanizmasını TOKİ yaptırılacak' denildi.
Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul'da Paris'ten bin kat fazla yatırım potansiyeli var
Cannes'daki MIPIM Fuarı'nda standları gezen TOKİ Başkanı Bayraktar, emlak sektöründe Avrupa'nın gerildiğini belirterek 'İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bunu farkettirebilmek' diye konuştu

AVRUPA'NIN en büyük yapı fuarlarından biri olarak nitelendirilen MIPIM, Fransa'nın Cannes şehrinde başladı. Cannes'daki Festival Sarayı ve çevresinde düzenlenen ve 76 ülkeden yüzlerce firma ve kurumun katıldığı fuara, bu yıl ilk kez Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da katılıyor.  Türkiye'nin bu tür fuarlara ülke olarak katılmamasının bir eksiklik olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar TOKİ ve Emlak GYO'nun standını gezdi. Emlak sektöründe potansiyel olarak Avrupa'nın önünde yer aldıklarına dikkat çeken Bayraktar, 'Avrupa geriliyor, İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek' dedi. Fuarda projelerini yabancı yatırımcılara tanıtan Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum da bu yıl halka açılmayı planladıklarını belirtirken şöyle konuştu: 'Bu yıl içinde gerçekleştirilecek halka arzda, en az yüzde 25 hissenin halka arzı gerçekleştirilecek. Hisselerin yüzde 25-30'una yurt içindeki yatırımcılardan, kalan bölünüme ise yabancı yatırımcılardan talep gelmesi bekleniyor. Yatırımcılar hisse alırken sadece arsa stoğuna bakmıyor. Proje portföyüne de bakıyor.' Emlak Konut GYO'nun 2003-2009 döneminde 33 bin konut yaptığını, bu yıl ise en az 15 bin konutu içeren projeler başlatmayı öngördüklerini belirten Kurum Emlak GYO'nun, 253 milyon liralık ödenmiş sermayesi, 4 milyar liralık net aktifi ile Türkiye'nin en büyük GYO'su durumunda olduğuna işaret etti. Emlak Konut GYO'nun karının geçen yıl 340 milyon lira civarına gerilediğini açıklayan Kurum, 'Kardaki düşüş, tamamen arsaların expertiz değerlerindeki düşüşten kaynaklandı. Şirketin karlılığında bir azalma yok' diye konuştu.
Esin Gedik / Akşam

TOKİ, Avrupa'da vitrine çıktı
Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Avrupa geriliyor. İstanbul'da yatırım potansiyeli daha fazla." dedi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, bu yıl ilk kez katıldıkları dünyanın sayılı, Avrupa'nın en önemli emlak fuarlarından olan Cannes'da açılan TOKİ ve Emlak Konut GYO standını gezdi. Türkiye'de özellikle de İstanbul'da çok önemli yatırım potansiyeli bulunduğunu ifade eden Bayraktar, "İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek." diye konuştu.
Elazığ'da yapılacak depreme konutlarıyla ilgili olarak da Bayraktar, "En az bin konutluk bir proje başlatacağız ama, artık Türkiye'de köylerin birleştirilmesi, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve altyapının geliştirilmesi gerekiyor." dedi. Depremle ilgili esas büyük dönüşüm çalışmasının İstanbul'da yapılması gerektiğini belirten Bayraktar, "İstanbul'u elden geçirmenin tam zamanı. Bu konuda hiç zaman kaybetmememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

TOKİ Başkanı Bayraktar, Roman vatandaşlara yönelik konutlar için Başbakan'ın kendisine "1,5-2 yılda bitir." dediğini belirten Bayraktar, ilk aşamada Roman vatandaşlar için 7-8 ilde 3 bin 400 konut yapacaklarını kaydetti.Sorular üzerine Bayraktar, "7 bin lira maaşım var. Bu konuda bir şikayetim yok. Az gelirse bırakır gidersin. Allah bereket versin." dedi.

TOKİ de fuarda yabancı büyük yatırımcıların ilgisini çekecek değerli arazilerini sergiliyor. TOKİ'nin yatırımcı beklediği araziler arasında Ankara-Ballıkuyumcu, Kuzey Ankara Projesi, İstanbul Halkalı, Kayabaşı, Ataköy arazileri ile yakında ihaleye çıkacak olan Ali Sami Yen Stadyumu, Eskişehir Odunpazarı'ndaki arazi bulunuyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da, geçen yıl 340 milyon lira kâr eden ve bu yıl halka açılmayı planlayan Emlak Konut GYO için, fuarın yabancı yatırımcı çekilmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Bu yıl içinde gerçekleştirilecek halka arzda, en az yüzde 25 hissenin halka arzının planlandığını belirten Kurum, "Hisselerin yüzde 25-30'una yurtiçindeki yatırımcılardan, kalan bölünüme ise yabancı yatırımcılardan talep gelmesi bekleniyor. Bu nedenle fuarda projelerimizi tanıtmaya özel önem veriyoruz." dedi. Emlak GYO'nun, 253 milyon liralık ödenmiş sermayesi, 4 milyar liralık net aktifi ile Türkiye'nin en büyük GYO'su durumunda olduğuna işaret eden Kurum, halka arzın yıl sonuna doğru gerçekleşmesinin planlandığını belirtti.

Dünyanın seçkin projeleri sergide
Cannes Film Festivali'nin de düzenlendiği Festival Sarayı ve çevresinde düzenlenen Fransa'nın Cannes şehrindeki yapı fuarına, bu yıl ilk kez Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da katıldı. Türkiye'den 47 firma, kurum veya belediye bu yıl fuara katılırken, bunlardan 16'sı stant açtı. Diğerleri ise gözlemci olarak fuara iştirak etti. Ankara, İstanbul,  İzmir  ve Bursa büyükşehir belediyeleri ise TOKİ ve Emlak Konut ile birlikte aynı stantta projelerini tanıtıyor. Bu yıl 76 ülkeden yüzlerce firma, kurum veya şehir yönetiminin katıldığı fuar, yabancı yatırımcıların çekilmesi açısından önemli bir fırsat ortamı oluşturuyor. Şirketlerin, dünyanın değişik yerlerinde yaptığı eserlerin maketleri ilgiyle incelendi.
Zaman

TOKİ, Emlak GYO hissesini Cannes'da festivale çıkarttı 
TOKİ, dünya sosyetesinin önemli mekanı Cannes'da dün başlayan gayrimenkul fuarına ilk kez katılıyor. Fuarda, Emlak Konut GYO'nun bu yıl planlanan halka arzı için yabancı yatırımcılara tanıtım yapılacak

Fransa'nın film festivaliyle tanınan ve dünyanın jet sosyetesinin gözde şehirlerinden Cannes'da dün başlayan Avrupa'nın en büyük yapı fuarında Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bu yıl halka açmayı planladığı iştiraki Emlak Konut GYO'nun yabancı yatırımcılara tanıtılacağı belirtildi. Dünyanın sayılı yapı fuarlarından MİPİM'e, bu yıl ilk kez TOKİ  ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da katılıyor. TOKİ ve Emlak Konut GYO, büyük projeler uygulanabilecek değerli arsaları, yabancı yatırımcılara tanıtıyor. Bu yıl 76 ülkeden yüzlerce firma, kurum veya şehir yönetiminin katıldığı fuar, yabancı yatırımcıların çekilmesi açısından önemli bir fırsat ortamı yaratıyor.

340 MİLYON LİRA KAR ETTİ
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen yıl 340 milyon lira kâr eden ve bu yıl halka açılmayı planlayan Emlak Konut GYO için, MİPİM'in, yabancı yatırımcıların çekilmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Bu yıl en az yüzde 25 hissenin halka arzının planlandığını belirten Kurum "Hisselerin yüzde 25-30'unu yurt içinden, kalan kısma ise yabancı yatırımcılardan talep bekleniyor. Bu nedenle MİPİM'de projelerimizi tanıtmaya önem veriyoruz" dedi. Emlak GYO'nun, 253 milyon liralık ödenmiş sermayesi, 4 milyar liralık net aktifi ile Türkiye'nin en büyük GYO'su olduğunu belirten Kurum, halka arz için mevzuat yönünden altyapının tamamlandığını belirtti.

İstanbul'un potansiyeli Paris'ten fazla
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un yatırım potnsiyeline dikkat çekerek, "Avrupa geriliyor. İstanbul'da yatırım potansiyeli daha fazla" dedi. Fuarda TOKİ ve Emlak Konut GYO standını gezen Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de özellikle de İstanbul'da çok önemli yatırım potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Bayraktar "İstanbul'da Paris'ten bin kat daha fazla yatırım potansiyeli var. Önemli olan bu potansiyeli yatırımcılara fark ettirmek" diye konuştu.

İBB, Swissotel ve Hyatt'daki hisselerini satıyor
Türkiye'nin önemli yapı projeleri, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MİPİM'de görücüye çıktı. Türkiye'den 47 firma, kurum veya belediye bu yıl fuara katılırken, bunlardan 16'sı stand açarak tanıtım yapıyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa büyükşehir belediyeleri ise TOKİ  ve Emlak Konut ile birlikte aynı stantta projelerini tanıtıyorlar. Açılışı dün yapılan Fuarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 büyük projeyi yabancı yatırımcılara tanıtıyor. Hyatt Regency'deki yüzde 13 hissesini satmak için 31 Mart'ta, Swissotel'deki yüzde 7 hissesini satmak için 14 Nisan'da ihale yapacak olan belediye, Cannes'e gelecek yabancı yatırımcıların dikkatini bu projelere çekmeye çalışacak.
Star


Geri Dön