16 / 05 / 2024

TOKİ İzmir İlk Evim, İlk İş Yerim projesi için kura çekimleri başladı!

TOKİ İzmir İlk Evim, İlk İş Yerim projesi için kura çekimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığının "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında İzmir genelinde yapılacak 12 bin 400 konut için hak sahiplerinin kurayla belirlenmesine başlandı.



İzmir'de TOKİ İlk Evim projeleri kapsamında inşa edilecek toplamda 12 bin 400 konut için başvuru yapan 225 bin 956 kişi arasından hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekilişleri yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu Konutlardan 174 tanesi şehit ve gazi yakını, 174 tanesi engelli, 696 tanesi emekli, 696 tanesi genç ve 1739 tanesi diğer başvurular için ayrıldı.

Yine verilen detaylara göre, şehit ve gazi yakınları için yapılacak kura seçiminde 174 konut için 118 başvuru geldiğinden hepsi hak sahibi olarak açıklandı. Daha sonra engelli kategorisindeki kura çekiminde adı açıklanan Tibet Cankat, çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, 27 yıldır kirada oturduğunu ve dolayısıyla da heyecanlandığını söyleyerek, "27 yıldır ne çektiğimi bir ben bir annem bilir. Hayalim eve yerleşmek." diye konuştu.

TOKİ İzmir İlk Evim, İlk İş Yerim projesi için kura çekimleri başladı!

Yine verilen detaylara göre, annesi Nuray Cankat ise yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese nasip etsin. 36 yıldan beri evsiziz, çocuğumun sayesinde, devletimizin, milletimizin sayesinde konutumuz olacak inşallah. Allah herkese versin." dedi.

Aktarılan bilgiye göre söz konusu projeler kapsamında Merkez, Menemen, Güzelbahçe, Urla, Selçuk, Torbalı, Seferihisar, Aliağa, Kemalpaşa, Dikili, Tire, Bergama, Karaburun, Kiraz ve Kınık ilçeleri için noter huzurunda yapılan kura çekiminin 13 Şubat 2023 tarihinde kadar devam edeceği belirtildi. 

TOKİ Yozgat 2023 projeleri için düğmeye bastı! 202 konutluk iki yeni proje geliyor!

TOKİ 7-14 Şubat il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe tarihler belli oldu! İşte Şubat ayı yeni takvim...

TOKİ 8. etap kura tarihleri peş peşe geldi! 6-14 Şubat 2023 kuraları hangi illerde çekilecek? Başvuranlar hemen bakın!


Geri Dön