14 / 05 / 2024

TOKİ Kartepe'ye turizm tesisi inşa edecek!

TOKİ Kartepe'ye turizm tesisi inşa edecek!

Kocaeli Milletvekili, Mimar Azize Sibel Gönül' ün girişimleri, ilçemize çok önemli bir tesis kazandırıyor. Hem eğitim, hem turizm amaçlı tesis, TOKİ tarafından inşa ettirilecek...



Kocaeli Milletvekili, Mimar Azize Sibel Gönül'ün girişimleri, ilçemize çok önemli bir tesis kazandırıyor. 

Hem eğitim, hem turizm amaçlı tesis,  TOKİ  tarafından yaptırılacak. Kartepe ilçesi Maşukiye Mahallesi, Kartepe yolu üzerinde inşa edilecek Anadolu Otelcilik ve Tuzizm meslek Lisesi, hem eğitim , hem turizm amaçlı olacak. 


OKUL VE OTEL İÇİÇE 

Tesiste 360 öğrenci kapasiteli, 12 derslikli Turizm Meslek Lisesi bulunacak. Bu okulun bünyesinde hem hizmet, hem eğitim amaçlı kullanılacak bir de Uygulama Oteli yer alacak.Ayrıca yatılı eğitim verecek okula ait, 180 öğrenci kapasiteli bir pansiyon binası da bulunacak. Tesisin toplam kapalı alanı 10.876 metrekareyi buluyor. Projeleri tamamlanan, yeri tesbit edilen tesisin inşaatı için, TOKİ bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkacak. 

Kartepe Anadolu Otelilik ve Turizm Meslek lisesi ile, uygulama otelinin inşaatının 30 ayda tamamlanması öngörülüyor. Tesis, Kartepe zirve yolunda çok önemli bir turizm merkezi de olacak. 


Kartepe Gazetesi


Geri Dön