19 / 05 / 2024

TOKİ Kırıkkale İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi!

TOKİ Kırıkkale İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kırıkkale'de hayata geçirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesindeki konutların kura çekilişi gerçekleştirildi.



Sulakyurt ve Çelebi ilçeleri ile Çerikli beldesinde inşa edilecek olan 338 konut için başvuru sayısı az olduğu için müracaat edenler de direkt hak sahibi oldu.

Merakla beklenen kura çekilişi Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katılım sağladı.

Karakeçili ilçesinde yaşayan ve kurada ismi çıkan 18 yaşındaki Tuba Aydemir yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirtti.

TOKİ Kırıkkale İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi!

Tuba'nın annesi Karanfil Aydemir de yaptığı açıklamada 18 ve 22 yaşlarında iki kızının da kuradan çıktığını belirterek, çok heyecanlı ve sevinçli olduklarını söyledi. Açıklamasında herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Karanfil Aydemir, ilçede senelerdir beklenen bir konut çalışması olduğunu dile getirerek, "Yeni geldi ve bize de nasip oldu." diye konuştu.

Konut hayaline kavuşan 55 yaşındaki Mehmet Dede Baral da "Sevinçten diyecek bir şey bulamadığını belirterek, diğer hak sahiplerine de hayırlı olmasını dilediklerini kaydetti. Mehmet Dede Baral, "İnşallah en kısa zamanda herkes ev sahibi olur." dedi.

TOKİ'nin 2030 hedefi 2 milyon sosyal konut!

TOKİ 23 Aralık-13 Ocak il il kura takvimi! Çekilişler son hızla devam ediyor! İşte gün gün çekiliş tarihleri!

Bakan Kurum duyurdu: İşte TOKİ’nin sosyal konutları için beklenen tarih


Geri Dön