23 / 11 / 2024
fuzul

TOKİ konutları için istenilen belgeler nelerdir?

TOKİ konutları için istenilen belgeler nelerdir?

TOKİ konutlarına başvuruda bulunmak istediğinizi düşünelim. TOKİ konutları için istenilen belgeler nelerdir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...




TOKİ konutları için istenilen belgeler nelerdir?

TOKİ konutları için kura çekilişine katılmak isteyen Türk Vatandaşlarının başvuru sırasında bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor. Söz konusu  TOKİ  konutları için istenilen belgeler, TOKİ'nin resmi web sitesinde belirtiliyor.


Buna göre TOKİ konutları için istenilen belgeler nelerdir, sorusunun yanıtı aşağıda yer alıyor.


TOKİ için gereken belgeler..

*Hane halkı gelirinin en fazla net 2.600TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

 

*Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

 

*Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,

 

*Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre  T.C. Emekli Sandığından alacakları “Belgeyi”

 

* Gaziler’de  T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden  alacakları “Gazi Kimlik Belgesi”ni,

 

*Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlıkheyet raporunu (en az % 40 özürlü olduğuna dair), ibraz edeceklerdir.


Ayrıca TOKİ konutları başvuruları için aranan şartlar da şu şekilde sıralanıyor..


* T.C. vatandaşı olması,

 

* Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,


* Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

 

* Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

 

* Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

 

* Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması  gerekmekte olup, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

 

* Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL. olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600 TL. olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.100 TL olarak uygulanacaktır.)

 

* Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan“İstiklal Savaşı Gazisi,  Kore Gazisi , Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin” ,

3. Kategori olan “En az %40 Özürlü Vatandaşlarımızın”

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

 

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön