03 / 05 / 2024

TOKİ Konya’da 883 konutu teslim edecek!

TOKİ Konya’da 883 konutu teslim edecek!

Türkiye’nin her ilinde her bütçeye göre toplu konut yapan TOKİ, Konya’da yapımı tamamlanan konutların teslimini gerçekleştirecek. 



Türkiye’de özellikle alt ve orta gelir gruplarının ev sahibi olması için konut üreten Toplu Konut İdaresi, bugüne kadar Konya’da ve Türkiye’de birçok insanı ev sahibi yaptı.

Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut ve sosyal donatı üretim projeleri her yıl yükselten TOKİ, 2003-2019 tarihleri arasında "Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında 81 ildeki 3 bin 682 şantiyede 842 bin 324 konut inşa etmeyi başardı.

Sosyal konut üretimine ağırlık veren TOKİ, dar ve orta gelirli ailelerin yanı sıra engelli, emekli, gazi ve şehit yakınları için de konut üretiyor.

TOKİ'nin son 16 yılda inşa ettiği konutların 721 bin 195'i sosyal konut niteliğinde hayata geçirildi. Bu rakam toplam konut üretiminin yüzde 86,17'ye ulaştı.

Satılan konut sayısı 727 bin 163'e, teslim edilen konut sayısı ise 697 bin 412 oldu. 

Konya’da birçok projeyi hayata geçiren Toplu Konut İdaresi, Konya Sarayönü 3’üncü etap 883 adet konutun teslim edilmesi planlanıyor.

İçerisinde 883 adet konut, 1 cami, 1 adet sosyal tesis, 1 adet 2 dükkânlı ve 1 adet 5 dükkân bulunan konut projesinin inşaatı tamamlandı.

TOKİ’den yapılan açıklamada 2 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında teslimlerin gerçekleşeceği duyurulmuştu. 

Teslim için konut hak sahiplerinden; 
- Kimlik belgesi, (Nüfus cüzdanı),
- Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin nüshası, 
- Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,
- KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura, 
- Doğalgaz bağlantı bedelinin yatırıldığına dair belge veya faturanın hazır bulundurulması isteniyor.

TOKİ’nin internet sitesinde projeler dahilinde Konya Ardıçlı  TOKİ  Projesi dışında Konya’da inşa edilecek konutlar hakkında başka bilgi bulunmuyor.
 


Geri Dön