05 / 10 / 2024

TOKİ, kooperatiflilerin borcunda indirim yapacak!

TOKİ, kooperatiflilerin borcunda indirim yapacak!

şžehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisi ile kültür varlıklarının restorasyonu için açılan kredi tutarları artırılırken, kooperatiflere açılan kredinin erken kapatılması imkanı getirildi




şžehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisi ile kültür varlıklarının restorasyonu için açılan kredi tutarları artırılırken, kooperatiflere açılan kredinin erken kapatılması imkanı getirildi.

Erken ödemeye % 35 indirim

TOKİ"den verilen bilgiye göre, Toplu Konut Fonu"ndan şžehit Ailelerine Maluller ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamında kullandırılan faizsiz konut kredilerinin tutarı, yıl sonu açıklanan TÜFE oranı olan yüzde 6.40 artırılarak, 2011 yılı için 60 bin 100 liraya yükseltildi. Geçen yıl, faizsiz kredi uygulaması kapsamında, şehit ailelerine kullandırılan kredi tutarı 56 bin 454 lira idi. TOKİ, tescilli kültür varlıklarının onarımı ve restorasyonu amacıyla açılan kredinin tutarını da bu yıl için 90 bin liraya yükseltti. Geçen yıl, bu amaçla, her bir proje için en fazla 80 bin lira kredi açılıyordu. Uygulama kapsamında bu yılki başvurular, 14 şžubat-11 Mart günleri arasında alınacak. TOKİ, borcunu erken ödeyen kooperatiflerin borcunda da indirim yapacak. Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında toplu konut yapımcılarına (kooperatiflere, kooperatif birliklerine, sosyal yardımlaşma kurumlarına, yapımcılara ve belediyelere) kullandırılan kredilerin geri ödemelerinde, borç tutarında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 10-35 arasında indirim uygulanacak.
Bugün

Basında yer alan diğer haberler:

 

TOKİ'den vatandaşa 3 yeni yıl hediyesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni yıla üç iyi haberle girdi. şžehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisi ile kültür varlıklarının restorasyonu için açılan kredi tutarları artırılıp kooperatiflere açılan kredinin erken kapatılması imkanı getirildi. Kooperatiflerin kredilerini erken ödemesi halinde, borçlarda da yüzde 10 ile yüzde 35 arasında indirim yapılacak

şžehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisi ile kültür varlıklarının restorasyonu için açılan kredi tutarları arttırılırken, kooperatiflere açılan kredinin erken kapatılması imkanı getirildi. Kooperatiflerin kredilerini erken ödemesi halinde, borçlarında yüzde 10 ile yüzde 35 arasında indirim yapılacak. TOKİ'den verilen bilgiye göre, Toplu Konut Fonu'ndan şžehit Ailelerine Malüller ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamında kullandırılan faizsiz konut kredilerinin tutarı, yıl sonu açıklanan TÜFE oranı olan yüzde 6,40 artırılarak, 2011 yılı için 60 bin 100 liraya yükseltildi. Geçen yıl, faizsiz kredi uygulaması kapsamında, şehit ailelerine kullandırılan kredi tutarı 56 bin 454 lira idi.

KÜLTÜR VARLIĞI İçİN BAşžVURU 14 şžUBAT'TA

TOKİ, tescilli kültür varlıklarının onarımı ve restorasyonu amacıyla açılan kredinin tutarını da bu yıl için 90 bin liraya yükseltti. Geçen yıl, bu amaçla, her bir proje için en fazla 80 bin lira kredi açılıyordu. 2005 yılından beri sürdürülen kredilendirme sonucunda, şimdiye kadar 303 projeye toplam 22 milyon 724,8 bin lira kredi tahsis edilirken, bunun 15 milyon 230 bin lirası kullandırıldı. Projelerin 159 tanesi bitirildi, 42 tanesi ise kabul aşamasına getirildi. Uygulama kapsamında bu yılki başvurular, 14 şžubat-11 Mart günleri arasında alınacak.

ERKEN ÖDEMEYE YÜZDE 35 İNDİRİM

TOKİ, borcunu erken ödeyen kooperatiflerin borcunda da indirim yapacak. Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında toplu konut yapımcılarına kullandırılan kredilerin geri ödemelerinde, borç tutarında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 10-35 arasında indirim uygulanacak. Uygulamadan, 1989 öncesi mevzuata göre açılan krediler, 30 Mayıs 1989 ile 14 Haziran 1997 tarihleri arasındaki mevzuata göre açılan krediler ve 14 Haziran 1997 tarihli mevzuata göre açılan krediler yararlanacak.

Restorasyon kredisinden 7,1 milyon lira tahsis edildi

Bugüne kadar, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Bartın, çanakkale, Muğla, Uşak, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Giresun, Edirne, şžanlıurfa ve Artvin illerinde, Safranbolu, Kalecik, Bergama, Ürgüp, Taraklı, Bolaman, Bandırma, Ayvalık, Milas, Foça, İnegöl, Mudanya, İnebolu, Alanya, Akçaabat, Osmaneli, Mudurnu, Göynük, Taraklı ilçelerinde, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Kalkan, Uzungöl ve Daday beldelerindeki bazı projeler için kredi kullandırıldı. Restorasyon kredisinden, 2009 yılında 99 projeye 7,1 milyon lira, geçen yıl da 21 projeye 4 milyon lira tahsis edilmişti.

İndirim, bankalar aracılığıyla satışa sunulan konutları kapsamıyor

İndirim uygulaması kapsamında da, kredi kullanıcıları, ilgili bankalara başvurmaları halinde, 2011 yılı içinde Ocak-şžubat ve Temmuz-Ağustos aylarında defaten veya bir yıl içinde en fazla 4 eşit taksitte olmak üzere borç bakiyelerini tamamen kapatabilecekler. Buna göre, büyüklüğü 60 metrekareye kadar (60,99 metrekare dahil) olan konutlarda borcun defaten kapatılması halinde yüzde 35, taksitle kapatılması halinde yüzde 30, büyüklüğü 61-80 metrekare arası (80,99 metrekare dahil) olan konutlarda borcun defaten kapatılması halinde yüzde 30, taksitle ödenmesi halinde yüzde 25 indirim yapılacak. Söz konusu indirim uygulaması TOKİ'nin yaptırarak bankalar aracılığı ile satışa sunduğu konut ve işyerlerini kapsamıyor.
Yeni şžafak

TOKİ, kooperatif kredisini erken ödeyene % 35 indirim yapacak

TOKİ, yıla 3 iyi haberle girdi. şžehit ailelerine verilen faizsiz kredi artırıldı. Kültür varlıklarının tamiri için açılan kredi yükseltildi. Kooperatiflere ise erken ödeme indirimi yapılıyor

TOPLU Konut Fonu'ndan şžehit Ailelerine Maluller ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamında kullandırılan faizsiz konut kredilerinin tutarı, yıl sonu açıklanan TÜFE oranı olan yüzde 6.40 artırılarak, 2011 yılı için 60 bin 100 liraya yükseltildi. TOKİ, tescilli kültür varlıklarının onarımı ve restorasyonu amacıyla açılan kredinin tutarını da bu yıl için 90 bin liraya çıkardı.. Geçen yıl, bu amaçla, her bir proje için en fazla 80 bin lira kredi açılıyordu.  

Kurum, borcunu erken ödeyen kooperatiflerin borcunda da indirim yapacak. Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında toplu konut yapımcılarına kullandırılan kredilerin geri ödemelerinde, borç tutarında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 10-35 arasında indirim uygulanacak. İndirim uygulaması kapsamında, kredi kullanıcıları, ilgili bankalara başvurmaları halinde, 2011 yılı içinde ocak-şubat ve temmuz-ağustos aylarında defaten veya bir yıl içinde en fazla 4 eşit taksitte olmak üzere borç bakiyelerini tamamen kapatabilecekler.
Akşam

 


Geri Dön