30 / 04 / 2024

TOKİ Kuzey Ankara 4. bölge 1. etap kuraları çekildi! 

TOKİ Kuzey Ankara 4. bölge 1. etap kuraları çekildi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kuzey Ankara 4. bölge 1. etap kuraları bugün çekildi. Kura çekilişi, Ankara 15. Noterliği denetiminde gerçekleşti. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara'da yapılan 274 konutun kura çekilişi bugün yapıldı.  Ankara  Mamak'taki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde çekilen kurada 274 konutun 10'u şehit ailelerine verildi. Engelli kontenjanından kuraya katılan 20 engelli vatandaştan 14'ü ev sahibi olurken, diğer 6 engelli vatandaş toplu kuraya katılmak için hak sahibi oldu. 

Malatya Güncel Haber'den alınan habere göre, toplamda 675 başvurunun geçerli olduğu kura çekilişi Ankara 15. Noterliği denetiminde yapıldı. Kurada konut alma hakkı kazanan vatandaşlar mutlu olurken, ismini göremeyen vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı.

22 yıldır ev sahibi olmayı bekliyordum

22 yıldır ev sahibi olmayı beklediğini belirten Gülay Küçükbostan, "22 yıldır ev sahibi olmayı bekliyorduk, daha yeni olduk. Çok güzel hissediyorum. Kira ödeyerek çok ev gezdik. Çok rezillik çektik. İnşallah şimdiden sonra güzel olur. Kiradan bıktım artık, kendi evimde oturacağım" dedi.

7 yıldır evli olan ve uzun süredir ev sahibi olmayı beklediğini söyleyen Ayhan Türk ise, "Heyecanlıyız. Eşimin adına katılmıştık. Küçük çocuğumuz olduğu için o gelemedi. Kendimiz oturacağız. 7 yıldır evliyiz, 7 yıldır ev sahibi olmayı bekliyorduk" diye konuştu.

Kuraya eşinin adına katılan Ömer Taş, "Çok iyi oldu bizim için. 50 yaşındayım, ilk evimiz. 1.5-2 aydır TOKİ'nin açık satışlarını da takip ediyordum. En sonunda kuraya katıldık, o da çıktı. Evim yok, kendim oturacağım" şeklinde konuştu.

TOKİ 100 bin konut 2020 başvurularında son 8 gün!


Geri Dön