04 / 05 / 2024

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: 'Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz'

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: 'Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev alarak mağdur olan vatandaşlar AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın mega kent İstanbul Tuzla’da inşa ettiği konutların aylık taksit ve konut bedellerini artırması sebebiyle mağduriyet yaşayan hak sahipleri AK Parti ilçe binası önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Tuzla İlçe Başkanlığı önünde buluşarak bir basın açıklaması yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları, “Mağdurlar burada, Murat Kurum nerede” sloganları attı.

 

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz

YÜZDE 50 İNDİRİMİ SABİT TAKSİTİ VERMEDİLER

TOKİ mağdurlarının sözcüsü Fırat Balta yaptığı açıklamada "2026 yılında bizlere konutlarımızı teslim edeceklerini söylüyorlar. 2019'da bildiğiniz gibi asgari ücret 2 bin 300 Türk Lirası gibi bir rakamdı. Şu anda 17 bin 2 Türk Lirası. Bizler o zamanın şartlarında 890 liraya yalnızca bir taksiti verebiliyorduk ve üzerine iki misli şeklinde bizim cebimizde para kalıyordu. Ama şu anda baktığımız zaman bizlerden 14 bin Türk Lirası ile 21 bin Türk Lirası arasında bir rakam talep ediyorlar. Bize yüzde 50 indirimi vermediler. Bize sabit taksiti vermediler. Bize, ‘memur maaş artışıyla sizler bu konutu faizli bir biçimde 6 ayda bir faizli bir şekilde alacaksınız’ dendi. Bu Allah’tan reva mıdır?” dedi.

HAKLARIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ

Musa Özdemir de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘TOKİ zede’ olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Eğer bir insana güvenmeniz gerekiyorsa önce geçmişte vermiş olduğu sözleri yerine getirmiş mi ona bakarsınız. Şimdi geçmişte vermiş olduğu sözü daha yerine getirmemiş. Önce bizim 5 bin 750 konutumuzu teslim etmemiş ve artış gösteren maliyet fiyatlarını da bize bizim sırtımıza yüklemiş.  Ben buradan sesleniyorum. Diyorum ki kardeşim gel önce bize vermiş olduğun sözleri, sabit taksiti işte yüzde bir KDV ve o günkü fiyatlarla önce bize o haklarımızı ver, ardından yeni sözler ver. Bizi seçim aracı şeklinde kullanmayın. Biz bıktık artık bundan. Biz imza attık, sözleşmemizi yaptık. Ne oldu? Ne değişti de günümüzde 2024 yılına gelince bunları bizden geri aldınız. Biz depremzede değiliz ama  TOKİ  zedeyiz. Bugün biz AK Parti ilçe binası önündeyiz. Çünkü bize bu sözleri onlar verdiler. Biz oylarımızla beraber haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz.”

 

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 


Geri Dön