28 / 04 / 2024

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Ev sahiplerine istinaftan sevindirici haber! 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 



Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir duruma gelirken pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 

Geçtiğimiz yıllarda kiralara getirilen yüzde 25 kira zammı sınırı tartışmaları dindirmezken pek çok ev sahiplerinin de mağdur olmasına neden olmuştu.

Ev sahipleri sosyal medya üzerinden sık sık yüzde 25 kira zammına ve kiracılarını tahliye etmek için yaşadıkları sorunlara değinirken, ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber geldi. 

5 bin 779 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi X hesabı  https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden pek çok kişinin gündeminde yer alan tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir paylaşım yaptı.  Hukukbil paylaşımında "Ev sahiplerine tahliye taahhütnamesi hakkında istinaftan sevindirici haber" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti: "Kira sözleşmesinin süresi, başlangıç tarihi, ne zaman sona ereceği her zaman taraflarca kararlaştırılabilir. Kira sözleşmesi kurulduktan sonra kiralananın sözleşme süresince kullanılacağına veya kira sözleşmesinin süresinin uzatılıp kısaltılamayacağına dair yasalarda herhangi bir hüküm bulunmamaktadır, dolayısıyla tahliye taahhüdündeki tarihlerin sonradan doldurulması, taahhüdün sözleşme imzalanırken alınmasında hukuki açıdan aykırılık bulunmamaktadır."

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Ev Sahiplerine Tahliye Taahhütnamesi Hakkında  İstinaftan Sevindirici Haber!

-Kira sözleşmesinin süresi, başlangıç tarihi, ne zaman sona ereceği her zaman taraflarca kararlaştırılabilir. Kira sözleşmesi kurulduktan sonra kiralananın sözleşme süresince kullanılacağına veya kira sözleşmesinin süresinin uzatılıp kısaltılamayacağına dair yasalarda herhangi bir hüküm bulunmamaktadır, dolayısıyla tahliye taahhüdündeki tarihlerin sonradan doldurulması, taahhüdün sözleşme imzalanırken alınmasında hukuki açıdan aykırılık bulunmamaktadır.
Ankara BAM 15.HD 2017/41 K.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte paylaşıma gelen o yorumlar...

 

 

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!

Emekliler merakla bekliyor! Emekliye seçim öncesi bir zam daha gelir mi?


Geri Dön