27 / 04 / 2024

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 



ABD’de Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın yüksek kâr vaatleriyle 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilmişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Baltimore’da devam eden mahkemeye Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. Patronlar Dünyası'nın aktardığı habere göre Türk Emlakçı Cengiz Bayırlı'nın dolandırıcılığı nasıl yaptığını ve olası bir para kaçırma işlemlerinin yakında ortaya çıkacağı da kaydedildi.

Property Invest USA CEO'su Cengiz Bayırlı, geçen sene "ABD'de ev alan Türkler zengin oluyor" demişti. Aralarında pilotların da yer aldığı 300'e yakın Türk vatandaş da, Türk Emlakçı Cengiz Bayırlı'ya inandı ve paralarını teslim etti. Çok kısa bir zaman içerisinde 30 milyon dolar kadar toplayan emlakçı Cengiz Bayırlı, ilk etapta binden çok Baltimore evini pazarladı.

Aktarılan detaylara göre ardından Florida'da evler satmaya başlayan Cengiz Bayırlı'nın kurmuş olduğu dolandırıcılık sistemi geçen sene Ağustos ayında resmen çöktü. ABD'de bir iflas başvurusu yapan Türk emlakçı Cengiz Bayırlı, müşterilerinin de telefonuna çıkmadı. Bir Türk pilot da Baltimore'daki yatırım amaçlı gayrimenkulünü ziyaret etti.

Bulduğu şey karşısında şok olan Türk Pilot Ev değil bir ahırın sahibi olduğunu gördüğünde dolandırıldığını da anladı. Türkiye'de mühendislik yapan Alper Çankaya da Kasım ayında Gilmor Homes'un bitişiğinde 132 bin dolara bir konut satın aldı. Alper Çankaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dolandırıldığını belirterek, "Kendime güvenimi kaybettim. Neden oraya gidip kontrol etmedim?" dedi.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı nın davasına FBI dahil oldu!

FBI DEVREYE GİRDİ

Şimdi Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. Cengiz Bayırlı'nın dolandırıcılığı nasıl yaptığını ve olası para kaçırma işlemlerinin yakında ortaya çıkacağı kaydedildi.


3-4 KATINA SATMIŞTI

Cengiz Bayırlı'nın Amerika’da suç oranının en yüksek olduğu tehlikeli semtlerde çok ucuza almış olduğu kötü durumdaki konutları Türk yatırımcılara 3,4 katına sattığı ortaya çıkmıştı.  A.D isimli bir Türk yatırımcı Cengiz Bayırlı'nın Miami merkezli şirketinden aldığı üç konut da buna örnek. 

Söz konusu şirket 25 bin dolara satın aldığı evi aynı gün A.D’ye 108 bin dolar karşılığında devretmişti. 50 bin dolara aldığı evi 114 bin dolara, 27 bin dolarlık 3. evi de 92 bin dolara A.D’ye satmıştı.

 

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

Fakir kafa yapısı ile zengin kafa yapısı arasındaki fark!


Geri Dön