27 / 04 / 2024

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında uygulanacak olan taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını açıkladı. 





Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, enflasyon ile mücadele doğrultusunda, parasal sıkılaştırma önlemleri kapsamında da kredi kartlarına yönelik sınırlandırmaların gündeme geldiğini ifade ederek, bireysel ve ticari kredi kartlarının ayrı ele alınmaları gerektiğini de belirterek dikkat çeken

Baran, iş dünyasının finansman kaynağı olarak vadeli çeki kullandığını fakat bu süre içerisinde yaşanan olumsuzluklar nedeni ile çekin itibarının azaldığını ve kullanımının gerilediğini kaydetti.

dunya.com'da yer alan habere göre;  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, piyasalarda çekin yerini ticari kredi kartlarının aldığına özellikle dikkat çekerek şunları ifade ett; "Ticari kredi kartları firmalara sürdürülebilir ve vadeli finansman imkanı sağlarken ödeme zincirinde ve ticari hayatın sürdürülebilirliğinde kritik önem taşıyor. Güvenilirliği konusunda şüphe oluşturmadığı için de herkes tarafından kabul ediliyor. Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır."

ATO dan, ticari kredi kartları için taksit sayısı artsın talebi geldi!

İNŞAATTAKİ YAŞANAN YÜKSELİŞ ÜRETİMDEN KAYNAKLI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, inşaat malzemeleri sektöründe yükselen talep ve kredi kartı harcamalarındaki artışın tüketimden değil, inşaat üretiminden kaynaklandığını ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat 2023'teki depremlerden sonra afet bölgesini yeniden ayağa kaldırmak üzere başlayan inşaat ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeni ile inşaat malzemelerine olan talebin arttığını ifade eden Baran, şu değerlendirme yaptı; "İnşaat malzemelerini temin etmek güçleşti. Bu süreçte nakit kullanmak neredeyse mümkün değil. Geriye tek çare ticari kredi kartı kullanımı kalıyor. Deprem bölgesinde hayatın yeniden normalleşmesi için, depremzede vatandaşlarımıza konut üretiminin ve kentsel dönüşümün sekteye uğramaması için inşaat malzemeleri sektöründe ticari karta taksit uygulamasının devamı elzem." diye konuştu.

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

Seçimlerden sonra kredi kartına ayar geliyor! İşte kulislerden sızan düzenleme detayları!

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Ünlü ekonomist uyardı: Bugün kendinize bir iyilik yapın, kredi kartınızı dinlendirin!

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön