28 / 04 / 2024

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından her ay 'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' araştırması yapılıyor. Söz konusu araştırmanın Ocak 2021-Aralık 2023 arasındaki sonuçları derlendi. 

İlki 2021 yılının Ocak ayında yapılan araştırma kapsamında 35 ay boyunca toplamda 23 bin 224 İstanbulluyla iletişim kuruldu. Araştırma çerçevesinde Türkiye, İstanbul ve kişisel gündemlere dair veriler toplandı. Bunların yanı sıra katılımcıların ekonomik beklentileri, geçinme durumları ve iş hayatlar ile ilgili bilgiler de boylamsal olarak incelendi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; derleme rapordaki verilere bakıldığında İstanbul'un 3 sene boyunca gündeminin ilk sırasında ekonomi bulundu. 

İstanbul un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

İYİ BESLENME VE KREDİ KARTI ÖDEMELERİNDE ŞOK RAKAMLAR

Araştırmanın sonuçlarına göre, en üst gelir grubu hariç herkes 3 senede ekonomiden kötü etkilendi, kredi kartları borçlarının tamamı ödenemedi. Raporda öne çıkan diğer çarpıcı durumlar ise şu şekilde oldu:

- Son 3 senede, kredi kartı kullanan İstanbulluların yüzde 45,8’i kredi kartı borcunun tamamını, yüzde 34,5’i asgari tutarı ödediğini, yüzde 10,1’i hiç ödeyemediğini, yüzde 6,5’i asgari tamamı arası bir tutar ödediğini, yüzde 3,1’i ise asgari tutardan az ödeme gerçekleştirdiğini belirtti.

- İstanbullular gıdaya erişemedi, iyi beslenmek lüks oldu. Katılımcıların; yüzde  65,7’si maddi yetersizlikler sebebiyle tercih ettiği gıdayı alamadığını aktardı. Yüzde 58,1’i yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüğünü, yüzde 9,1’i yeterli yiyecek olmadığı için geceleri aç yattığını ifade etti. 

İstanbul un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

KANAL İSTANBUL PROJESİ DESTEKLENİYOR MU? 

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporunda şu verilere de yer verildi: 

- Kanal İstanbul’u destekleyen İstanbulluların oranı yüzde 28’i hiç aşmadı.

- Taksi hizmetlerinden memnun olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 15’te kaldı.

- Katılımcıların yüzde 57,2’si kalıcı yaz saati uygulamasından memnun olmadığını belirtti. 


7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!


Geri Dön