05 / 05 / 2024

TOKİ Manisa'da 25 bin kişilik konut yapacak!

TOKİ Manisa'da 25 bin kişilik konut yapacak!

TOKİ, Manisa'da 2 yıl İçinde 5.500 konutta 25 bin kişinin yasayacağı şehir kuracak. TOKİ Başkanı Turan, projenin 1.158 konutluk ilk etabının ihalesine 30 Eylül'de çıkılacağını söyledi.



TOKİ, Manisa'da 2 yıl İçinde 5.500 konutta 25 bin kişinin yasayacağı şehir kuracak.  TOKİ  Başkanı Turan, projenin 1.158 konutluk ilk etabının ihalesine 30 Eylül'de çıkılacağını söyledi. Turan, projenin tüm ihalelerinin 6 ayda tamamlanacağını belirtti. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Akgedik Mahallesi'nde yapılacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan bin 158 konutun ihalesine, 30 Eylül günü çıkılacağını söyledi. Manisa'nın Soma ve Saühü ilçelerinde yapımı süren TOKİ inşaatlarını inceleyen TOKİ Başkanı Turan, daha sonra 5 bin 500 konutun yapılacağı Yunusemre ilçesine geçti. Burada Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret eden Başkan Turan, dev projenin bin 158 konutluk ilk etap ihalesinin tarihini verdi. 


5-6 ay içinde ihaleler bitecek 

Manisa'daki projenin Türkiye'ye örnek olacak projelerden biri olduğunu vurgulayan Turan "Yunusemre Belediyesi ve bizler bu proje üzerinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Sıradan konutlar değil, yeni bir şehir inşa etmenin bilinciyle beraber sadece barınma merkezi anlayışından daha çok yeni bir yaşam alanı oluşturmak bilinciyle hazırladık. Allah'a şükür bunun bin 158 konutluk; içinde camisi, ticaret alanı ve ofis binalanmn bulunduğu projenin birinci etap ihalesine 30 Eylül günü çıkacağız. Bu tabii yeterli değil, hemen bu projenin devamında toplam 5 bin 500 konutluk yani 20-25 bin kişilik asgari bir yaşam alan bulunduğu diğer etapları da hayata geçireceğiz. İnşallah 5-6 ay içinde tamamını ihale edeceğiz. Önümüzdeki 2-2.5 yıl içinde 20-25 bin kişinin yaşayacağı yeni bir Turan. Manisa Valisi Erdoğan Bektas. AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanı ve yardımcıları ile birlikte yaşam alanı oluşturacağız" dedi. 


Star


Geri Dön