28 / 04 / 2024

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ta 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Roman asıllı milletvekilleri ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tüm Türkiye'deki Romanlara sevgi ve muhabbetlerini sunan Selçuk, yaşadıkları şehirlere, coğrafyalara zenginlik katan Roman vatandaşların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladı.

Roman vatandaşların konut problemlerini çözmek için çalıştıklarını belirten Selçuk, konut sorununu çözmek için Bakanlık ile Toplu Konut İdaresi Bakanlığı (TOKİ) arasında projeler yürütmeye devam ettiklerini söyledi.

TOKİ Mersin deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

12 ilde hem kurumsal kapasiteyi artırmak hem kaliteli eğitim erişimi kolaylaştırmak ve Romanların iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak anlamında SİROMA Projesi'ni yürüttüklerine dikkati çeken Selçuk, "Proje kapsamında 12 ilde 20 Sosyal Hizmet Merkezi'nde 13 bine yakın Roman vatandaşımızı ihtiyaçlarına uygun temel kamu hizmetlerine yönlendirdik." dedi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!


Geri Dön