07 / 05 / 2024

TOKİ Muğla'da 750 konut inşa edecek!

TOKİ Muğla'da 750 konut inşa edecek!

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Menteşe ilçesinde yapılacak 2. etap TOKİ evlerinin her türlü çalışmasının tamamlandığını ve artık ihale sürecine geçildiğini bildirdi.



Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Özden, Menteşe ilçesine yapılacak 2. etap  TOKİ  evlerinin 750 konuttan oluşacağını söyledi. 2. etap evler için uzun bir zamandan bu yana mücadele verdiklerini kaydeden Özden, "Süreç uzayınca 2. etap evlerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda tartışmalar yaşandı. Ancak bugün geldiğimiz noktada ilçemize yapılacak 2. etap evlerin her türlü çalışması tamamlandı, artık ihale sürecine geçildi" dedi. Sürenin uzama nedeninin konut yapılacak alanın önceden hazine arazisi iken Orman Bölge Müdürlüğüne devredilmesi olduğuna işaret eden Özden, şunları söyledi: "Burada makilik bir alan var. 3 kez bu bölgenin TOKİ'ye verilmesi için müracaatta bulunduk. Ancak üçünde de bakanlık tarafından bu müracaatlarımız reddedildi. Biz de konuyu sürekli takip ederek, yetkililere durumu anlatarak alanın önce Hazineye ardından TOKİ'ye devredilmesi konusunda ikna ettik. Projenin uzaması bundan kaynaklanıyor. Şimdi her şey hazır. İlçe merkezinde bulunan 1. etap TOKİ evlerinin altından başlayıp batı bölgesine kadar devam edecek 2. etap evler, 224 dönüm üzerinde olacak. Bu bölgeye 3+1 ve 2+1 olmak üzere 750 konut yapılacak. 2+1 evler net 86, brüt 102 metrekare. 3+1 evler net 97, brüt 114 metrekare olacak." Talep yüzde 5'i aşarsa kuraya gidilecek 2. etap TOKİ evlerinden dar gelirli ailelerin yararlanmalarını istediklerini, bu yüzden işi sıkı tuttuklarını dile getiren Özden, kimlerin başvuru yapabileceği konusunda ise şu bilgileri verdi: "2. etap TOKİ evlerinde piyasa koşulları içerisinde ev sahibi olamayan dar gelirli ailelere bu imkanı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle başvurular konusunda titiz davrandık. Başvuru sahibi TC vatandaşı ve il nüfusuna kayıtlı olacak, en az 1 yıldu" Muğla'da ikamet etme zorunluluğu olacak. 

Şehit aileleri dul ve yetim kategorisinde olanlar ise özel durumdalar. Başvuruda bulunanların kendisine, eşine ve çocuklarına ait gayrimenkul olmaması lazım. TOKİ kendisi kontrollerini yapacak ve tapu kayıtlarına girecek. 

Engelliler içinde yüzde 40'ı aşan engeli bulunan vatandaşlarımız için yüzde 5 oranında ev ayrılacak. Talep yüzde 5'i aşarsa kuraya gidilecek. Son olarak hane halkı gelirinin 3 bin 200 lirayı aşmaması lazım. İnşaatlar başladıktan ve yüzde 30'una ulaştıktan sonra TOKİ buraya gelecek ve maliyet tespiti çalışması yapacak. Daha sonra da fiyatlar ilan edilecek." 


Son Dakika


Geri Dön