19 / 05 / 2024

TOKİ paraları ne zaman iade edilecek 2022?

TOKİ paraları ne zaman iade edilecek 2022?

TOKİ sosyal konut kuraları tüm hızı ile devam ediyor. Yapılan illerde kuralarda hak sahibi olamayanlar, başvuru paralarını nasıl alacaklarını sorguluyor. İşte bu konuya dair araştırılan soruların yanıtları!



TOKİ EVLERİ BORCU BİTMEDEN SATILIR MI?

TOKİ evleri borcu bitmeden satılır mı sorusu merakla yanıtını arıyor. TOKİ konutlarının tesliminden 1 ve 2 yıl içerisinde devredilemiyor olmasıdır. Devir işlemleri açık ise ilgili bankalardan birine gidip sözleşme ücretini ödeyip daireyi bankadan üzerinize alabilirsiniz.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması için öncelikle e-devlet sitesine giriş yapılması gerekmektedir. E- devlete giriş yapıldıktan sonra arama kısmından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına gelinir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formu yer alır, bu form okunduktan sonra Devam ete tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görüntülenir.

TOKİ EVLERİNİ KİRAYA VERMEK YASAK MI?

TOKİ sosyal konut projelerinin kiraya verilip verilmeyeceği araştırılıyor. TOKİ sosyal konut projelerinde devir işlemi yoktur. Kiraya verme konusunda da herhangi bir engel bulunmamaktadır.

İSTANBUL TOKİ EVLERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekimi ile ilgili en çok merak edilen iller arasında milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul,  Ankara  ve İzmir gelmektedir. TOKİ Başkanlığı tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir konut kura çekimi tarihi henüz netleşmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eylül ayında açıklanacak yeni sosyal konut projesi ile TOKİ ile 81 ilde inşa edilecek yeni sosyal konut projesinin hazırlığını yaptıklarını açıkladılar. Bakan Murat Kurum, "Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı ile yapılacakları tek tek anlatarak, önümüzdeki döneme dair bilgi verdi. Buna göre birinci adımda, sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ bağlamında 81 ilde sosyal konutlar hak sahiplerini bulacak. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satışa çıkacak.

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

Bakan Nebati duyurdu! İşte yeni tasarruf aracı!

 


Geri Dön