27 / 04 / 2024

TOKİ Sakarya Kocaali Konutları'nın inşaatı başladı!

TOKİ Sakarya Kocaali Konutları'nın inşaatı başladı!

Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan TOKİ Konutları için yüklenici firma saha üzerindeki çalışmalarına başladı.



Kocaali’ye bağlı Caferiye Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 700 dönümlük arazide, Büyük Melen Barajı kapsamında yerleri istimlak olan vatandaşlar için planlanan ve ihale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Caferiye  TOKİ  Konutları için inşaat alanında yüklenici firma çalışmalarına başladı. Yüklenici firma bölgede şantiye kurarken, öte yandan da  proje kapsamında yer alan ana yolların açılması ve temel kazma çalışmasında da ilk adımı attı. Ana yol güzergahı üzerindeki bazı binaların temelleri kazıldı.


BİRİNCİ ETAP


1. Etap TOKİ Projesi’nde 448 konutun yanı sıra okul, cami, ticaret alanları, sosyal alanlar, park alanları, spor alanları yer alacak. Projede ayrıca yüzde 30 oranında ağaçlandırılmış alan bulunacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar Caferiye Projesi’nin Türkiye’de örnek projeler arasında yer aldığını söyledi. Başkan Acar “4 yılı aşkın süredir devam eden çalışma kapsamında nihayet inşaat aşamasına geldik. Hayırlı olsun” dedi.


ÖRNEZ PROJE


Acar açıklamasında projenin en büyük özelliğinin bir uydu kentten ziyade, mahalle kültürünün yaşadığı bir mimari yapıya sahip olduğunu söyledi. Acar şöyle devam etti, “Bu açıdan projemiz örnek bir proje. Öte yandan,  arazi üzerinde şu an binlerce çam fidanı bulunuyor. Bunların mevsimine uygun bir şekilde yine uygun araç ve gereçlerle yerlerinden alıp fidanlama yolu ile ilçemizin çeşitli yerlerindeki park ve bahçelerde ve diğer ağaçlandırma alanlarında kullanabilmek” diyerek ağaçlarında korunacağını söyledi.



Sakarya Yeni Haber


Geri Dön