29 / 04 / 2024

TOKİ Silivri emekli projesi 2018!

TOKİ Silivri emekli projesi 2018!

Emekli vatandaşların konut sorununa çözüm üretmek için çalışma yürüten TÜED, İstanbul ve Ankara projeleri için düğmeye bastı.



Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı emeklileri de unutmadı.

T.C. Başbakanlık Yoplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın geçtiğimiz Şubat ayında müjdelediği emekli projelerinin detayları yavaş yavaş belli oluyor.

Emekli vatandaşların konut sorununa çözüm üretmek için çalışma yürüten TÜED, emeklilere yönelik bir araştırmayı dikkate alarak bir süre önce harekete geçti.

İstanbul Silivri projesinde yer alan konutlar 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla emeklilere sunuluyor. Burada 100 konut yapılması planlanıyor. Diğer bir proje ise Ankara İncek'te. Ankaralı emeklileri ev sahibi yapacak projede toplam 139 konut yapımı hedefleniyor.

TOKİ Silivri emekli projesinin ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil. Emekli vatandaşların yaşam standartları dikkate alınarak tasarlanan projelerde çok çeşitli sosyal donatılarla birlikte, torunlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri alanlara geniş yer verildi.

Hayata geçirilecek projelerle emekliler ve birinci derece yakınları neredeyse yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerde konut sahibi olabilecek.

Hayata geçirilecek olan projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle hayata geçirilecek.

Dernek yetkilileri emeklilerin yüzde 27.1'ine denk gelen 3.3 milyon emeklinin kirada oturduğunu da söyledi.

İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük üretilen bin 356 konut geçtiğimiz ay sahiplerini buldu. 


Geri Dön