06 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? TOKİ İstanbul sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? TOKİ İstanbul sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? soruları yanıt arıyor. İşte detaylar!



TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN? TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki ay duyurulacağını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ağustos günü gerçekleştirilen Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ''TOKİ aracılığıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız bu yolda 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.' Şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin hazırlıkların bitmek üzere olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki ay düzenlenecek olan toplantı ile TOKİ sosyal konut projelerinin detayların duyurulacağını ifade etti.

TOKİ sosyal konut projelerinin başvurularının nereden yapıldığı merak edilmektedir. TOKİ sosyal konut projelerinin başvuruları ise e-Devlet üzerinden resmi olarak yapılmaktadır.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

81 ilde başlayacak olan sosyal konut projelerine kimlerin başvuracağı merak konusu oldu. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının olmaması gerekir. Kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları öncelikle aranmaktadır.

Zam zam üstüne! Fiyatlar yarından itibaren değişiyor! Vatandaşlar almak için kuyruk oluşurdu!

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Promosyon çılgınlığı devam ediyor! Vakıfbank promosyon emekliye ne kadar veriyor?


Geri Dön