16 / 05 / 2024

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin kura çekilişleri gündemdeyken başvuru yapan kişilerin soruları da artmaya devam ediyor. TOKİ sözleşmesine dair de hak sahipleri birçok soru sormaktadır.



TOKİ ÖDEMESİ KAÇ YILDIR?

TOKİ hak sahibinin 6 ay boyunca ödeme yapmış olmasına rağmen yeni borç miktarı artacaktır. Bu ancak taksitlerin sona ermesine 5 yıl kala değişim meydana gelecektir. Hak sahibi son 240 ayın son 6 ayında ise 2042 yılının ikinci yarısında ise 15 bin 287 TL taksit ödenecektir.

TOKİ İADE PARALARI HANGİ BANKAYA YATIYOR?

TOKİ ucuz konut projesine başvuruda bulunanlar ama kurada adı çıkmayan kişiler, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunulup, yatırmış oldukları ücretleri geri alabilir.

TOKİ SÖZLEŞMENİN FEHİ HALİNDE TAKSİTLER İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ sözleşmenin herhangi bir nedenle iptali halinde ödenen taksitler geri alınabilir mi? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilmektedir.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması işlemi yapmak için e-devlet üzerinden giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girilir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ para iadesi konusu şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. TOKİ’den gelen açıklama şu şekilde; "Kurada, hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabileceği belirtildi.”

TOKİ KURA SONUÇLARI İSTANBUL NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekiminin hangi tarihler arasında yapılacağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

Kredide faiz konusu kafa karıştırıyor! Peki Halk Bankası 100.000 TL ye ne kadar faiz veriyor?


Geri Dön