07 / 05 / 2024

TOKİ, Van'daki başvuru süresini 19 Temmuz'a kadar uzattı!

 TOKİ, Van'daki başvuru süresini 19 Temmuz'a kadar uzattı!

Afet Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı, 23 ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde Van'da meydana gelen deprem sonrasında yapılacak olan TOKİ deprem konutlarına başvuru süresi 19 Temmuz 2012'ye kadar uzatıldı




AFAD Başkanlığı, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinden meydana gelen depremlerden sonra hasar tespit listelerinin askıya çıkarıldı. Van merkez mahalleleri, merkeze bağlı Erçek ve Bostaniçi beldeleri ile Edremit ilçesi ve bağlı köyleri için konut taleplerinin 28 Haziran'a kadar belirttiği taahhütname alma ve borçlandırma süresi dün itibarıyla sona erdi. 


Yetkililer, il dışında olan ve bazı sebeplerden dolayı başvuruda bulunamayan depremzedeler için süreyi uzattı ve 19 Temmuz 2012 son gün olarak belirtti.


Müracaat süresinin ardından komisyon tarafından hak sahibi olabilen vatandaşların isimlerini açıklayacaklarını dile getiren yetkililer, listelerin asılmasının ardından 15 günlük bir itiraz süresinin başlayacağını kaydettiler. Yetkililer, itiraz süresinin ardından da kesin listelerin açıklanarak hak sahibi olan vatandaşların belirleneceğini söylediler.


Vatandaşların, müracaatlarını son güne bırakmamasını da isteyen yetkililer, hak sahiplerinin en kısa zamanda evraklarını hazırlayarak müracaat bürolarına teslim etmelerini istedi. 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın Van'ın Edremit ilçesi ile Bostaniçi beldesi, Sıhke Göle, Kalecik ve Kevinli köyünde 10 bin 443 adet ve Erciş ilçesinde de 4 bin 880 konut olmak üzere toplam 15 bin 323 kalıcı konut yaptırdığı ve büyük bir bölümünün tamamlanma aşamasına gelen konutlar için yapılan başvurunun ise 12 bin civarında olduğunu ifade edildi.


Kendisine konut tahsis edildikten sonra almaktan vazgeçenler hakkında cezai işlem de uygulanacağını dile getiren yetkililer, cezanın miktarını ise Maliye Bakanlığı tarafından her yıl değiştiğini söylediler. Yetkililer, yaşanan depremin ardından Türkiye İş Kurumu aracılığıyla Van'da AFAD adına 6 bin civarında kişinin çalıştığını da anlattılar.


Sabah


Geri Dön