01 / 05 / 2024

TOKİ'den başkent Ankara'ya 2 yeni proje!

TOKİ'den başkent Ankara'ya 2 yeni proje!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'daki 2 yeni projesi için düğmeye bastı.



Dar ve orta gelirli aileleri düşük taksit ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni inşa edeceği projeler için start verdi. Türkiye'nin dört bir yanında yeni konutlar hayata geçiren TOKİ, yeni projelerini başkent Ankara'da inşa edecek.

TOKİ  Ankara  projeleri, Güdül ve Haymana ilçelerinde yükselecek. Projelerde toplam 397 adet konut yer alacak.

TOKİ Ankara Güdül projesinin ihalesi 18 Mayıs tarihinde, Haymana projesinin ihalesi 16 Ağustos tarihinde yapılacak. Güdül projesinde 212 adet konut, Haymana projesinde 185 adet konut yer alacak.

TOKİ den başkent Ankara ya 2 yeni proje!

1. Güdül 212 konut
Ankara İli, Güdül İlçesi, Yukarı Mahallesi 212 Adet Konut 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 18 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

2. Haymana 185 konut
Ankara İli, Haymana İlçesi, Kayabaşı Mahallesi 185 Adet Konut ve 4 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 16 Ağustos 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ den başkent Ankara ya 2 yeni proje!


Başvuru Şartları

ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerine başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
 
-T.C. vatandaşı olması,

-Projenin yer aldığı il/ilçe sınırları içinde 1 seneden az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu kent nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olmasıya da il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor),

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığından konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

-Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir evinin (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

TOKİ den başkent Ankara ya 2 yeni proje!

-Başvuruyu gerçekleştirdiği tarih itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net olarak 5 bin 500 lira olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5 bin 500 lira olması gerekli.) (İstanbul kentinde gelir şartı 6 bin TL olarak uygulanıyor..),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması   gerekli.

 

 

TOKİ'den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön