03 / 05 / 2024

TOKİ’den flaş açıklama! Bu tuzağa düşmeyin!

TOKİ’den flaş açıklama! Bu tuzağa düşmeyin!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut dolandırıcılığı ile ilgili vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların TOKİ’ye başvuran vatandaşlara ulaşarak para talep ettiği açıklandı.



TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ Sosyal Konut Projesinin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan TOKİ başvuruları, Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubeleri üzerinden yapılacak. Ayrıca başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşebilecek.

14 Eylül 2022 tarihinde başlayan TOKİ sosyal konut başvuruları, 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ 250 bin konut başvuruları, Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. e-Devlet başvuruları, 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecek.

TOKİ’den flaş açıklama! Bu tuzağa düşmeyin!

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal konut geliştirme tarihinde ilk defa gençlere ayrı kontenjan uygulanacak dev projede ayrıca emekliler, şehit yakınları/gaziler ve engelliler için de kontenjan ayrımı devam edecek.

Başkan Erdoğan'ın talimatıyla daha çok dar gelirli vatandaşın projeden yararlanması için sosyal konutta başvuru bedeli 1.000 liradan 500 TL'ye indirildi.

TOKİ BAŞVURU İPTALİ NASIL YAPILIR?

TOKİ 250 bin konut projesi kapsamında yapılacak konutların güncel listesini yayımladı. Yayınlanan güncel listenin ardından, TOKİ’den ucuz konut konut sahibi olmak için başvuru yapanlar farklı yerden ev almak için TOKİ başvurusunu iptal etmek istiyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl iptal edilir? TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli oluyor. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde taksitlerin ödenememesi durumunda ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.


Geri Dön