01 / 05 / 2024

TOKİ'den Konya, Karaman ve Niğde'ye model proje!

TOKİ'den Konya, Karaman ve Niğde'ye model proje!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Konya, Karaman ve Niğde ilçelerindeki yatırımları ve projeleri inceledi. Konutların, “model” olacak nitelikte projeler olduğunu belirtti.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Konya, Karaman ve Niğde’de inşaatı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Turan, TOKİ’nin yeni üretim felsefesi ile Türkiye’nin pek çok ilinde geliştirilen konutların, “model” olacak nitelikte projeler olduğunu söyledi.


NİĞDE’DE ÖRNEK PROJE 

İnşaatı devam eden Efendibey Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret eden  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, Niğde projesinin, Türkiye’de 40-50 yıl örnek gösterilecek bir proje olacağını ifade etti. Turan şöyle konuştu: “Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi, büyüklüğü ve nitelikleriyle yürüttüğümüz önemli ve örnek çalışmalardan biridir. Şehirde inşaatı devam eden 6 bine yakın konut tamamlandığında yeni bir yerleşim alanı ortaya çıkacak. 250 bin metrekarelik bir rekreasyon alanında 30 bine yakın nüfus yaşayacak. Böylece, sadece bu alana değil, Niğde’nin tamamına hizmet eden ve pek çok şehirde fazla örneği olmayan bir rekreasyon alanı da kazanılmış olacak.” 


KONYA’YA 2.5 MİLYAR YATIRIM 

Konya’da devam eden konut ve hastane projeleri hakkında bilgi alan M. Ergün Turan, TOKİ’nin Konya’da 2 milyar 514 milyon TL yatırımla 21 bin 074 konut inşa ettiğini hatırlatarak, ihtiyaç doğrultusunda yatırımların devam edeceğini söyledi. Konya’da konutun yanı sıra eğitim, spor, sağlık gibi büyük sosyal donatı yatırımlarının da bu- lunduğunu belirten Turan, 8 hastane, uygulama oteli, 24 ticaret merkezi ile 19 cami projesinin bu yatırımlardan bazıları olduğunu söyledi. Konya Meram Gödene Mahallesi’nde inşa edilen 1.313 konut, ticaret merkezi ile caminin bulunduğu projeleri de inceleyen Turan, Necmettin Erbakan Üniversitesi, 600 yataklı Meram Tıp Fakültesi ile 500 yataklı Numune Hastanesi’nde devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. 


“KARAMAN’DA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK” 

Başkan Turan, Karaman Kırbağ Mahallesi’nde bulunan 998 konut, cami ve ticaret merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi kapsamında inşa edilen 428 konut ve 32 derslikli ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu. Turan, TOKİ Karaman’da örnek teşkil eden yatırımların artarak devam edeceğini belirtti. Turan son olarak Doğukışla Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yürütülen 450 konut, alışveriş merkezi, restoran, sosyal tesis ve kapalı otoparkın bulunduğu alanda inceleme yaptı.




TOKİ Haber


Geri Dön