27 / 04 / 2024

TOKİ'den Köyceğiz'de satışa sunulan arazilere yönelik açıklama!

TOKİ'den Köyceğiz'de satışa sunulan arazilere yönelik açıklama!

TOKİ, Muğla Köyceğiz'de satışa sunulan arazilerin tarım arazisi olduğu yönünde çıkan iddialara yönelik açıklamada bulundu.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Muğla Köyceğiz'de Muğla Köyceğiz'de açık artırma ile satışa çıkan haberlerde yer alan arazilerin tarım arazileri olduğu yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kurum söz konusu arazilerin tarım arazisi değil, konut imarlı arsalar olduğunu ve bu arazilerde herhangi bir imar değişikliği yapılmadığını dile getirdi.

TOKİ açıklamasında , Köyceğiz'in Toparlar semtindeki 40 bin 78 metrekare büyüklükteki 20 gayrimenkulun açık artırma usulü ile satışa sunulmasına yönelik bazı medya kuruluşlarında yanlış haberlerin olması nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğunu ifade etti.

TOKİ den Köyceğiz de satışa sunulan arazilere yönelik açıklama!

Söz konusu haberlerde bölgede ikamet eden sakinlerin vergisini ödediği tarım arazilerinin  TOKİ  tarafından boş arazi olarak gösterip açık artırma usulü ile satışa sunulduğu yönünde asılsız iddialar yer aldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki arsa satışına konu edilen taşınmazlar, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından 23 Ocak 2004'te onaylanan plan kapsamında kalmaktadır. Tarım arazisi olmayıp konut imarlı arsalar dır. Bu alanlarda idaremizce herhangi bir plan değişikliği yapılmamıştır. Hazine mülkiyetinde bulunan taşınmazlar, idaremiz ile kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında mahsuplaşmalarda ve idaremizce yapılan yatırımların finansman temininde kullanılmak üzere 10 Ekim 2019'da devir alınmıştır.

İdaremiz mülkiyetinde Toparlar Mahallesi yerleşim alanı içinde ve hemen bitişiğinde 754 bin 398 metrekare yüzölçümlü 161 taşınmaz bulunmaktadır. Bunlardan 100 bin 150 metrekare yüzölçümlü bir parsel askeri alan, 79 bin 877 metrekare yüzölçümlü bir parsel ise üniversite alanı olup hazineye iade edilecektir. 111 bin metrekare yüzölçümünde ise 550 konut projelendirme çalışmaları devam etmektedir."

 "Haberlerin gerçek dışı ve yanıltıcı bilgiler verdiği aşikardır"

Ayrıca açıklamada TOKİ'nin sosyal konut inşa ederek maddi durumu kötü olan vatandaşları ev sahibi yaptığı ve bugüne kadar 1 milyon sosyal konut üreterek 5 milyondan fazla vatandaşın bu sayede hayallerine kavuştuğu anımsatıldı.

Gayrimenkullerin sosyal konut finansmanı dahilinde kullanılması için ilgili mevzuat dahilinde 9-10 Haziran'daki arsa satışında yüzölçümü 40 bin 78 metrekare yüzölçümüne sahip 20 parselin satışa çıkarıldığı ve tamamına toplam 49 milyon 540 bin lira teklif yapıldığı dile getirilen açıklamada şu detaylar aldı:

"Verilen detaylı bilgilerden de anlaşılacağı üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında hazine adına kayıtlı taşınmazlar yine kanunlarla verilmiş görev ve yetkiler çerçevesinde kullanılmak üzere ne amaçla devir edilmişse o amaç kapsamında kullanılmış ve elde edilen gelir, tüm ülke çapında kamuya arz edilen sosyal konut ve kamu yatırımları için kullanılacaktır. Taşınmaz ile ilgili durum bu şekildeyken yapılan haberlerin gerçek dışı ve yanıltıcı bilgiler verdiği aşikardır."

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!


Geri Dön