Toki

TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası açıklaması! TOKİ'den 2024 indirimi bekleyenler dikkat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yüzde 25 indirim kampanyasının ne zaman başlayacağı TOKİ'ye borcu olan pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ indirim kampanyası 2024 ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından her yıl  düzenlenen ve büyük ilgi gören yüzde 25 indirim kampanyası bu yıl da merak konusu olmaya devam ediyor. Konut ve iş yeri sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın indirim kampanyasının ne zaman başlayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Şu an için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2024 yılı için planladığı indirim kampanyası hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Geçmiş senelere bakıldığında da, kampanyaların genellikle Nisan, Eylül ya da Ekim aylarında başladığı görülüyor. Bu sebeple de TOKİ'nin 2024 yılı TOKİ indirim kampanyasının yine eylül ayında başlaması bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesabı https://x.com/Toki_Kurumsal üzerinden yaptığı açıklamada, “2024 yılı indirim kampanyası için henüz belirlenmiş bir tarih bulunmamaktadır. İndirim kampanyasına yönelik ilan edilecek gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, web sayfamız www.toki.gov.tr adresini ziyaret edebilir ya da 444 86 54 no’lu çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

 

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın indirim kampanyasından faydalanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekilde:

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan daha önce konut veya iş yeri satın almamış olmak,

-Geçmişte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan satın alınan konut veya iş yerinin iadesi veya devri yapılmamış olmak,

-Herhangi bir kamu bankasında ya da özel bankada konut kredisine sahip olmamak,

-Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu olmamak.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI DETAYLARI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı indirim kampanyası kapsamında, borcun tamamını peşin ödeyen vatandaşlara yüzde 25 indirim oranında yapılıyor. Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar da borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde indirimden faydalanabiliyor. 
 

Fon almak mı mantıklı, altın almak mı? İşte yatırımcısına 5 yılda en çok kazandıran yatırım aracı!

Başvuran anında 7 bin 608 TL alıyor! Evde bakım parası bayramdan önce yatacak mı? 

7 aydır kiraya verilemeyen evin kirası 21 bin TL'den 30 bin TL'ye çıktı!