02 / 05 / 2024

 TOKİ’nin 81 ilde ucuz konut projesinin detayları netleşti! Taksit ve peşinatlar ne kadar?

 TOKİ’nin 81 ilde ucuz konut projesinin detayları netleşti! Taksit ve peşinatlar ne kadar?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında açıklayacak. Peki taksit ve peşinatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...



KONUT VE İŞYERLERİ YAPILACAK

TOKİ’nin 81 il genelinde başlatacağı sosyal konut projesi, illerden gelecek olan konut sayıları belirlendikten sonra başlayacak.

 Söz konusu proje kapsamında iklim dostu sanayi sitelerinin de kurulacağı ifade ediliyor.  Bu sayede yeni istihdam alanlarının açılacağı ve birçok vatandaşa iş imkanı sağlanacağı da belirtildi.

İhtiyaç doğrultusunda belirlenecek olan sanayi sitelerinde başvuruda bulunan hak sahiplerinde işyerleri tahsis edilecek.

Yapılan açıklamalarda hangi sanayi sitesinde ne kadar işyeri kurulacağının belirlenmesi için fizibilite çalışmalarının yapıldığına dair bilgi paylaşıldı. Proje kapsamında sanayi sitelerini hükümet kuracak ve satışları da TOKİ gerçekleştirecek.

“İKLİM DOSTU SANAYİ DÖNÜŞÜMÜ”

TOKİ’nin Türkiye genelinde hayata geçireceği sosyal konut ve işyerleri projesinde kurulacak olan iklim dostu sanayi sitelerinin yatay mimari ile yapıalcağı belirtildi.

Kampanya, ilk kez işyeri sahibi olacak olan başvuru sahiplerini kapsayacak.Bu konuda uygun bölgeler belirlenecek ve sanayi siteleri ile üretim ve istihdam sahaları oluşturulacak.

Oluşturulacak olan sanayi siteleri çevre dostu olacak ve “İklim dostu sanayi dönüşümü” ilkesi benimsenecek.


Geri Dön