Toki

TOKİ'nin 81 ildeki yeni projeleri için müjde geldi! İşte ucuz konut başvuru şartları ve il il TOKİ projeleri!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 ilde hayata geçireceği projeler yavaş yavaş netleşiyor. Projeler yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vadeyle satışa çıkarılacak...81 ilde 150 bin yeni konut inşa edecek olan TOKİ projeleriyle ilgili son dakika açıklamalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vermişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 ilde hayata geçireceği projeler yavaş yavaş netleşiyor. 81 ilde 150 bin yeni konut inşa edecek olan TOKİ projeleriyle ilgili son dakika açıklamalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vermişti.

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada "Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

TOKİ'nin 81 ildeki yeni projeleri için müjde geldi! İşte ucuz konut başvuru şartları ve il il TOKİ projeleri...

YENİ YATIRIMLAR GELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yeni projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeleri paylaşacağına değinerek, 81 ilde konut inşa edeceklerini söyledi.

Vatandaşların aidat öder gibi ev sahibi olacağını söyleyen Bakan Murat Kurum, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız" demişti.

HANE GELİRİ ÖNEMLİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle hayata geçirilecek olan konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı gelirinin net 10 bin liradan fazla olmaması gerekiyor, söz konusu bu rakam mega kent İstanbul için 11 bin 500 liraolarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Akşam'ın aktardığına göre, söz konusu konutlara başvuru yapabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması gerekli.

Projeye başvuru yapacakların yine TOKİ'den konut satın almamış olması ve konut kredisi kullanmamış olması gerekli. (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) 

Başvuru yapacakların kendisine, eşine ya da velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekli. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor) gerekli.

TOKİ'den bu 24 ilde yaşayanlara büyük müjde! Yarın resmen başlıyor! Ucuz konut fırsatını sakın kaçırmayın!

TOKİ'den Trabzonlulara 400'den fazla ucuz konut müjdesi! TOKİ'nin en yeni projesi için tarih açıklandı!

TOKİ Çanakkale projesi için geri sayım başladı! O ilçeye yüzlerce ucuz konut geliyor!

TOKİ'den Erzurum'a binlerce ucuz ve yeni konut geliyor! İşte ilçe ilçe tarihleri belli olan o projeler!