15 / 05 / 2024

TOKİ'nin Nurdağı'ndaki deprem konutları inşaatı tam gaz! 27 blok inşa ediliyor!

TOKİ'nin Nurdağı'ndaki deprem konutları inşaatı tam gaz! 27 blok inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremler sonrasında Toplu Konut İdaresince (TOKİ) başlatılan kalıcı konut projesinde 27 bloğun inşaatı hızla devam ediyor. İşte ayrıntılar...



Bademli Mahallesi'nde Mart'ta temeli atılan 27 blok ve 456 daireden meydana gelen projeden 7 bloğun temel betonu atılırken, mahallede yer alan 20 blokta da temel atma için çalışmalar hızla sürdürülüyor. 

TOKİ Uzmanı Fatih Taşdemir, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

TOKİ nin Nurdağı ndaki deprem konutları inşaatı tam gaz! 27 blok inşa ediliyor!

TOKİ Uzmanı Fatih Taşdemir, ilçede kalıcı konut çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekti. 

Proje çerçevesinde, 7 blokta temel betonu döküldüğüne vurgu yapan Fatih Taşdemir, açıklamasında "Haftaya kat betonlarını dökmeye başlayacağız. 20 blokta da kazı çalışmaları devam ediyor. Projede 456 konut var" ifadelerine yer verdi. 

Konutların deprem performansı kanıtlanmış radye temel üzeri tünel kalıp sistemiyle inşa edildiğinin altını çizen Taşdemir, "Bütün konutlarımız bu şekilde yapılıyor. Vatandaşlar rahat ve güvenli şekilde oturabilirler" diye konuştu. 

Fatih Taşdemir, konu ile ilgili açıklamasını, deprem performansları daha önce kanıtlanmış, denetimlerimizi ve kontrollerimizi yaparak sistemi işlettiklerini dile getirdi. 

TOKİ nin Nurdağı ndaki deprem konutları inşaatı tam gaz! 27 blok inşa ediliyor!

Bunun yanı sıra  Ankara  Ticaret Odasının (ATO) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere kalıcı konut kazandırmak amacıyla başlattığı bağış çağrısında sanatçı ve sanatseverlerin desteğiyle 1 milyon Türk Lirası'nı aşan gelir toplandığı açıklandı. 

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Depremde tek yürek olduk. Bu müzayede ile de depremzede kardeşlerimiz için birlikte iş yapma kültürünü ortaya koyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü! 1 Mayıs 2023 altın fiyatları

Nisan'da üreticide 2,50 TL olan limon, markette 16,84 liraya satıldı! İşte fiyatı en çok artan ürünler...


Geri Dön