Toki

TOKİ'nin yaptığı Toybelen Sanayi Sitesi projesinde son aşamaya gelindi...

TOKİ'nin Samsun'da yaptırdığı ve içinde 1526 dükkan ile 82 ticari birimin yer aldığı Toybelen Sanayi Sitesi projesinde sona gelindiği duyuruldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ile beraberindekiler, Toybelen Sanayi Sitesi'ndeki çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Ömer Bulut, şehir merkezinin içinde kalan Gülsan Sanayi Sitesi'ni Toybelen Sanayi Sitesi'ne taşıyacaklarını ifade etti. Buna göre, Gülsan'daki esnafın Toybelen'e taşınmak sureti ile birlikte ticari faaliyetlerine devam edeceğini kaydeden Bulut, "1550'ye yakın dükkan, çeşitli büyüklüklerde olacak şekilde yapıldı. Bununla birlikte 82 ticari birim var. Çok modern bir tesis. Toybelen Sanayi Sitesi projesi ile insanlarımız sıkışık durumdan kurtulmuş, daha modern ticarethaneye kavuşmuş olacak, üretim ve istihdam artmış olacak. Onun için Samsun için çok önemli proje olarak görüyoruz." diye konuştu.

Projede sona geldiklerini sözlerine ekleyen Bulut, "Araziyi zaten kamulaştırma yöntemiyle almıştık, çok kısa sürede planladık ve bu hale getirdik. 2-3 ay içinde de teslim ederek vatandaşlarımız burada ticari faaliyetlerine başlayacak." diye ifade etti.

Bulut, TOKİ'nin en çok yatırım yaptığı illerden birinin Samsun olduğunu belirterek, şunları ifade etti: "Birçok sosyal konut yaptık. Türkiye'de 250 bin konut doğrultusunda Samsun'a 4 bin 500'e yakın konut müjdesi vermiştik ki bunların bir kısmına başladık. Merkezde yapacağımız 1100 konut, Toybelen'e yakın bir arazidir. Tüm planlamaları yapılmış durumda. Projelendirip bir an önce inşaatlarına başlayacağız. Yine İlkadım ilçesinde kentsel dönüşüm TOKİ vasıtasıyla yapılmıştı. Bir kısım insanlarımız o konutlardan faydalanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ'nin uhdesinde olan araziler var. Onları Büyükşehir Belediyemiz ile değerlendirmek, yeni konutlar yapmak suretiyle İlkadım ilçemizdeki kentsel dönüşüme devam edeceğiz." dedi. 

KALİTELİ BİR İNŞAAT SİSTEMİ PLANLANDI

Mehmet Muş ise kentsel dönüşüm yapılacak arazileri gezdiklerini belirterek, "Toybelen Sanayi Sitesi projesi doğu bölgesindeki dönüşüm için yapıldı. TOKİ'nin çok büyük yatırımı ile inşaat kalitesi en üst düzeyde planlandı ve yapıldı. Ufak eksikleri tamamlandıktan sonra 3 ay içinde burayı tamamlama hedefimiz var." dedi. Halit Doğan da Gülsan Sanayi Sitesi'ni Toybelen Sanayi Sitesi'ne taşıyacaklarını, Gülsan'ın yerini de Millet Bahçesi'ne dönüştüreceklerini belirtti.

TOKİ'den konut teslimi bekleyenlere Temmuz müjdesi! İki proje için teslim tarihleri resmen açıklandı!

TOKİ İzmir projesinde sular durulmuyor! Planlar 4 yılda 3 kez iptal edildi!

TOKİ İlk Evim müstakil arsa ada parsel sorgulama detayları 2024! 

TOKİ Ankara Beypazarı 2024 kuraları çekildi! Ankara Beypazarı TOKİ kura sonuçları 26.06.2024!