28 / 04 / 2024

TOKİ'nin yeni projesi dumansız evler inşa edecek!

TOKİ'nin yeni projesi dumansız evler inşa edecek!

Dumansız evler projesinin ilk uygulamacısı TOKİ olacak. Sektör temsilcilerinden tam not alan sigarasız evler ikinci elde de aynı şartlarla satılacak...




Sözleşmeye eklenecek Bu tür konutların fiyatı yüksek olur İnşa edilecek sosyal nitelikli konut projelerinin sözleşmelerine "Sigarasız blok maddesi" eklenecek. Ön talep toplama noktasında ise vatandaşlardan sigara içilmeyen evlerle ilgili görüşler istenecek. Yeterli talep gelmesi halinde yeşil bloklarla ilgili gerekli planlamalar yapılacak. TOKİ, büyük şehirlerde de konut projelerine yeşil bloklar eklenebileceğine dair ibareleri satış duyurularına dahil edecek. Büyükşehirle de de gelecek talebe göre dumansız konutlar üretilecebilecek. 



Sigara içmeyen önemli bir kesim olduğuna dikkat çeken Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, "Bu kesim evlerinde ve apartmanlarında sigara kokusu istemiyor. Bu nedenle TOKİ'nin uygulamasına talep olacağım düşünüyorum" dedi. İkinci elde satış şartlarına dikkat çeken Çetinsaya, bu tür evlerin kanunen tapuya da sigara içilmeyen ev diye işlenmesi gerektiğini, böyle olunca fiyatların sigara içilen dairelere göre daha yüksek olacağım söyledi. 


Emine Açar/Bugün Gazetesi


Geri Dön